Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti
Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koji začini se stavljaju u musaku?Koji začini se stavljaju u musaku?
02. januar
Začini koji se koriste u musaki su tajni sastojci, koji poboljšavaju njen ukus i oživljavaju je. Evo koji se začini stavljaju u musaku.
Hajde da sami dimimo slaninuHajde da sami dimimo slaninu
28. dec.
Pre nego što krenete da dimite slaninu, isecite je na komade. Mogu biti u obliku kvadrata ili pravougaonika. Sledi soljenje slanine. Sledite uputstva i uživajte!
Kako se služi riba?Kako se služi riba?
26. dec.
Riba je među najukusnijom i najzdravijom hranom, koju većina ljudi konzumira sa zadovoljstvom. Ona može da bude idealno jelo za praznik. Kako se servira riba?
Orzo - šta je to i kako se kuva?Orzo - šta je to i kako se kuva?
25. dec.
Orzo je vrsta testenine sa izgledom pirinča, koju možete kuvati i da koristite na isti način, na koji pripremate pirinač. Pogledajte opširnije.
Kako da ispečemo bademe?Kako da ispečemo bademe?
21. dec.
Gorke bademe ne treba konzumirati, jer su opasni za vaše zdravlje. Jedinstvena bademova jezgra, koja su odgovarajuća za konzumaciju su slatka.
Kako da osušimo višnje i trešnje?Kako da osušimo višnje i trešnje?
12. dec.
Trešnje i višnje su uvek među našim omiljenim voćem. Iako su sezonsko voće i sveže se nalaze u proleće i rano leto, nije nemoguće da ih osušite.
Saveti za čuvanje i mariniranje maslinaSaveti za čuvanje i mariniranje maslina
11. dec.
Pogledajte neke marinade, koje će vam pomoći da sačuvate masline ukusnim i mirisnim duže vreme.
Kako popraviti presoljene masline?Kako popraviti presoljene masline?
09. dec.
Masline su nosioci velike količine soli. Spadaju u grupu namirnica koje sadrže izuzetno veliku količinu ovog začina.
Kako se priprema kiseli kupus u buretu?Kako se priprema kiseli kupus u buretu?
05. dec.
Možete lako pripremiti kiseli kupus, koristeći šargarepu za dodatni ukus. na deset kilograma kupusa potrebne su tri šargarepe.
Kako da pohujemo bez jaja?Kako da pohujemo bez jaja?
04. dec.
Smesa za pohovanje bez jaja može da se napravi od različitih vrsta suvih sastojaka koji dodaju hrskavost hrani. Kako da napravimo smesu za pohovanje bez jaja? Pohovanje bez jaja.
Kako da pripremimo sočne ćuftice?Kako da pripremimo sočne ćuftice?
30. nov.
Ponekad samo želimo da napravimo stare dobre ćuftice sa pire krompirom, jer je srcu potrebna topla domaća hrana. Kako da pripremimo ćuftice tako ukusne kao bakine?
Tajne ukusne čorbe sa ćufticamaTajne ukusne čorbe sa ćufticama
28. nov.
Čorba sa ćufticama - omiljeno jelo malih i velikih. Ko ne voli čorbu sa ćufticama? Sa zadovoljstvom je jedu kako deca, tako i odrasli. Pogledajte tajne ukusne čorbe sa ćufticama.
Začini pogodni za rižotoZačini pogodni za rižoto
18. nov.
Za pripremu italijanskog rižota koristi se okrugli biserni pirinač, Arborio pirinač. Ali koji su najbolji začini za rižoto, koje možete koristiti kada pravite ovo jelo od pirinča?