Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti
Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se peče jagnje - korak po korakKako se peče jagnje - korak po korak
10. maj
U sledećim redovima ćemo vam pokazati korak po korak kako da pečete jagnje. Jagnjetina se peče u posudi sa poklopcem. Saveti za ukuso jagnjeće pečenje.
Kako razlikovati jagnjetinu od ovčetine?Kako razlikovati jagnjetinu od ovčetine?
08. maj
Sveža jagnjetina se čuva tri do pet dana nakon kupovine. Treba je odbaciti ako vam meso izgleda braon, mast je požutela, omekšala, a meso sluzavo na dodir.
Kako čuvati različito voćeKako čuvati različito voće
06. maj
Čuvanje voća je posebno važno da bi se očuvali njegovi kvaliteti.
Brašno od tapioke - šta je to i kako ga koristitiBrašno od tapioke - šta je to i kako ga koristiti
24. april
Jedno od brašna bez glutena je brašno od tapioke, koje je veoma popularno u Južnoj Americi. Šta je brašno od tapioke. Hranljiva vrednost brašna od tapioke.
Finese za ukusnu pečenu jagnjetinuFinese za ukusnu pečenu jagnjetinu
18. april
Po tradiciji za važne praznike jedemo ukusno jagnjeće pečenje. Finese za pečenje jagnjetine u kućnim uslovima.
Najpopularnija likerska vinaNajpopularnija likerska vina
11. april
Svetska paleta likerskih vina je bogata različitim vrstama uz cenjene kvalitete. Malo poznata likerska vina se gotovo u svemu razlikuju od suvoh vina.
Šećer od urme - prednosti i upotrebaŠećer od urme - prednosti i upotreba
10. april
Malo poznat zaslađivač u našoj zemlji i još uvek retko korišćen u kulinarstvu je šećer od urme. To je odlična i zdrava alternativa našem dobro poznatom belom rafinisanom šećeru i smeđem šećeru.
Kako prepoznati kvalitetno vino i šampanjacKako prepoznati kvalitetno vino i šampanjac
22. mart
Prema boji vina možete da odredite da li je vino mlado, zrelo ili umire. Mehurići su indikator dobrog kvaliteta šampanjca.
Kako peći ukusno povrće na roštiljuKako peći ukusno povrće na roštilju
22. mart
Povrće treba dobro pripremiti pre pečenja – dobro očistiti i iseći na odgovarajuću veličinu. Saveti za pečenje povrća na roštilju.
Kako da pravilno začinimo mleveno meso za ćuftice i ćevapeKako da pravilno začinimo mleveno meso za ćuftice i ćevape
21. mart
Evo pravilne pripreme mlevenog mesa za ćuftice i ćevape, začinjavanje i aromatizovanje mlevenog mesa. Ćuftice i ćevapi su neizostavni deo jelovnika balkanskih naroda.