Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Tajne ukusne boranijeTajne ukusne boranijePostoji desetine recepata za kuvanje boranije, na primer, može se pripremiti sa jajetom i da se doda beli luk za ukus. Boranija trpi mnogo kulinarskih eksperimenata i može se koristiti za kuvanje različith jela.
Kako se pravilno seče meso?Kako se pravilno seče meso?Pravilno sečenje mesa je veoma važno u kulinarstvu. Ako volite ukusne stekove, ražnjiće ili druge slične izazove od mesa, onda je potrebno da znate kako da pravilno sečete meso.
Saveti prilikom pripreme domaćeg kačkavaljaSaveti prilikom pripreme domaćeg kačkavaljaDomaće pripremljena hrana je mnogo ukusnija od one iz prodavnice i kačkavalj nije izuzetak. Evo nekoliko saveta i recepta za pripremu domaćeg kačkavalja.
Kako se priprema crveno sočivo?Kako se priprema crveno sočivo?Šta da radite sa crvenim sočivom i kako da ga pripremite? Ovde ćete naći najvažnije kulinarske savete za pripremanje i kuvanje crvenog sočiva.
Kako se začinjava ćuretina?Kako se začinjava ćuretina?Meso koje se ne toliko često koristi kod nas i nije toliko popularno, više ne netipično za nas. Obično ga vezujemo za američku kuhinju i najviše za Dan zahvalnosti. Pošto kod nas apetitno ćureće meso retko prisustvuje na stolu, u našoj tradicionalnoj k
Koliko vremena je potrebno testu da nadođeKoliko vremena je potrebno testu da nadođeU samom receptu ponekad je navedeno kako da mesite ili šta tačno treba da uradite - različito testo ima razčičite trikove kako da uspe.
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičokaArtičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka.
Saveti prilikom kuvanja jagnjetineSaveti prilikom kuvanja jagnjetineJagnjetina ustvari uopšte nije teška za pripremu. Potrebno vam je malo više iskustva i nekoliko trikova, da biste mogli da servirate savršeno pripremljenu jagnjetinu.
Kako se kuva grašakKako se kuva grašakAko smatrate da se grašak dugo kuva, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Naime, važno je da znate neke trikove za kuvanje graška!
Saveti za pripremanje slanineSaveti za pripremanje slanineDa biste napravili domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal. Evo nekoliko saveta kako da pripremite dimljenu i usoljenu slaninu. Koža slanine O