bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti
Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?U mnogim receptima za pečenje hleba i pogača nalazi se kvasac za hleb. Ovde se pojavljuje pitanje: Koju vrstu kvasca je najbolje koristiti?
Da ispečemo semenke suncokretaDa ispečemo semenke suncokreta
20. jun
Plamena M.
Ova jednogodišnja biljka se uzgaja uglavnom zbog svojih semenki bogatih mastima. Ona je treća u svetskoj proizvodnji kulture od koje se pravi ulje, posle soje i uljane repice.
Kako sazreva sir?Kako sazreva sir?
17. jun
Plamena M.
Proces sazrevanja sira je poslednja etapa njhove pripreme. Njemu prethodi sirenje, ceđenje i presovanje sireva, sečenje i soljenje.
Kako da sami napravite ušećereni limun i pomorandžu?Kako da sami napravite ušećereni limun i pomorandžu?
15. jun
Jana G.
Ušećereni limun i pomorandža su ukusan i nežan desert koji možete sami da napravite kod kuće. Ušećereni čips od limuna i pomorandže je veoma dobar.
Napravimo jabukovo sirćeNapravimo jabukovo sirće
10. jun
Admin
Jabukovo sirće je ne samo ukusan začin, već i lekovito sredstvo. U suštini, ono sadrži većinu važnih mierala, neophodnih za naše zdravlje.
Jednostavni saveti za sotiranje mesaJednostavni saveti za sotiranje mesaSotiranje mesa je čudesan način obrade. Metod se sastoji u brzom prženju male količine masnoće. Pogledajte kako da napravite fantastičan sote.
Kako da pravilno začinite salatu?Kako da pravilno začinite salatu?
08. jun
Ralitsa
Nepravilno začinjavanje salata teškim i nezdravim dresinzima krije u sebi rizik za vaš želudac, a samim tim i za vaše zdravlje. Upravo zbog toga, pazite kakve soseve kupujete u prodavnicama, a u najboljem slučaju - pripremite ih sami.
Kako se pravi šarena soKako se pravi šarena so
03. jun
Šarena so je tradicionalan bugarski začin koji je prisutan u njihovoj tradiciji, običajima i naravno na njihovoj trpezi. Ne postoji ništa ukusnije od tople pogače premazane maslacem i posute šarenom solju.
Tri bezglutenska brašna koja možete dodati u svoju dijetuTri bezglutenska brašna koja možete dodati u svoju dijetuU vreme kada buka oko bezglutenske dijete drastično raste, važno je da razumemo šta zapravo predstavlja hrana bez glutena. Pogledajte koje su tri vrste brašna, koje možete da dodate u vašu ishranu.
Balzamiko redukcija - šta je i kako se pripremaBalzamiko redukcija - šta je i kako se priprema
01. jun
Evgenia
Balzamiko redukcija je napravljena od balzamiko sirćeta. Finalni rezultat je neverovatna balzamiko rekukcija za slatka i slana jela.