Kako da izaberete perfektno jagnjeće meso
Kulinarski Saveti

Kako da izaberete perfektno jagnjeće meso

Ako meso ima masti i ona je bela, znači da je jagnje mlado. Boja treba da mu je sveža i bledoroze. Prošarana jagnjetina treba da se peče na nižoj temperaturi i duže vreme.

1

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Kulinarski Saveti - Za i protiv mini šporetaKulinarski Saveti

Za i protiv mini šporeta

05.11.2018

Dosta ljudi u svoji kućaa imaju veliki šporet, ali to nije uvek tako obavezno. Zato se većina misli da li da uzmu mini šporet.

Kulinarski Saveti - Mitovi u vezi sa spremanjem testeninaKulinarski Saveti

Mitovi u vezi sa spremanjem testenina

01.11.2018

Pripremanje testenine može izgledati kao jedna od najlakših stvari: da staviš da voda proključa, da spustiš u vodu makarone, da meriš vreme napoenuto na pakovanju i gotovo.

Kulinarski Saveti - Kako da konzervirate pasulj i boranijuKulinarski Saveti

Kako da konzervirate pasulj i boraniju

01.11.2018

Konzerviranje pasulja nam je uštedelo dosta vremena, a tako imamo i skoro gotovo jelo, kada smo u žurbi. Možete konzervirati beli pasulj (star), kao i boraniju.

Kulinarski Saveti - Kako da dimite lososaKulinarski Saveti

Kako da dimite lososa

31.10.2018

Domaći dimljeni loso možete napraviti čak i da nemate uređaj za dimljenje. To je najlakši način, ali gotovo niko kod kuće nema sličan uređaj.

Kulinarski Saveti - Kako se čisti i sprema iverakKulinarski Saveti

Kako se čisti i sprema iverak

29.10.2018

Iverak je jedna od najukusnijih morskih riba, a da bismo je sami pripremili, onda treba da je i očistimo. Za tradicionaliste, najukusnija varijanta ostaje pržena riba.

Kulinarski Saveti - Saveti za pripremu sveže tuneKulinarski Saveti

Saveti za pripremu sveže tune

29.10.2018

Sveža tuna se može spremiti na razne načine. NIje mnogo rasprostranjena, ali ipak postoje razni interesantni recepti sa njom. Može se spremiti na roštilju, pržiti, u gril tiganju, u rerni, koristiti za salate i sa različitim sosovima i marinadama. Zan

Kulinarski Saveti - Kako da sačuvate jabuke tokom zime?Kulinarski Saveti

Kako da sačuvate jabuke tokom zime?

26.10.2018

Ništa se ne može porediti sa ukusom i aromom tek ubrane jabuke. Nažalost, ako ih ostavite u činiju sa drugim voćem, one će početi da gube svoj osvežavajući ukus.

Kulinarski Saveti - Specifičnosti kod spremanja prazilukaKulinarski Saveti

Specifičnosti kod spremanja praziluka

26.10.2018

Praziluk se može koristiti za najrazličitija jela. On je zamena za luk i može s ekonzumirati kako svež, tako i termički obrađen. Svaki deo praziluka se može jesti.

Kulinarski Saveti - Kako da vam kuhinja ostane čista dok spremate?Kulinarski Saveti

Kako da vam kuhinja ostane čista dok spremate?

24.10.2018

Vi spremate ukusno, imate neverovatnu kuhinju i sve novitete koji vam olakšavaju svakodnevno pripremanje hrane. Čim se latite posla - sve oko vas se pretvara u haos: prljave viljuške po podu, puna sudopera sa sudovima, fleke na radnoj površini i podu, itd

Kulinarski Saveti - Čuvanje i konzerviranje sočivaKulinarski Saveti

Čuvanje i konzerviranje sočiva

23.10.2018

Sočivo u pakovanju ne sadrži natrijum (so), ali konzervirano sočivo ima. Može da se smanji natrijum (so) tako što se konzervirano sočivo opere pod mlazom hladne vode na nekoliko minuta.