Najbolje i najbezbednije posuđe za spremanje
Kulinarski Saveti

Najbolje i najbezbednije posuđe za spremanje

Često kupujemo posuđe, a da ne znamo od kojeg materijala je izrađeno, da li je štetno ili ne, jer se uglavnom rukovodimo cenom. Kako da izaberemo najbezbednije posuđe za spremanje?

1

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Kulinarski Saveti - Kulinarske tajne ukusne jagnjeće glaveKulinarski Saveti

Kulinarske tajne ukusne jagnjeće glave

07.03.2019

Jagnjeća glava se može spremiti na najrazličitije načine. Možete je skuvati, ispeći da je spremite u đuvečari ili da napravite čorbu.

Kulinarski Saveti - Tajna ukusnih jagnjećih iznutricaKulinarski Saveti

Tajna ukusnih jagnjećih iznutrica

04.03.2019

Jagnjeće iznutrice budu veoma ukusne ako se spreme na pravilan način. Postoje neke specifičnosti kada je u pitanju njihovo čišćenje i spremanje.

Kulinarski Saveti - Kako da napravite nudle u wok tiganju?Kulinarski Saveti

Kako da napravite nudle u wok tiganju?

25.02.2019

Wok je kineski tiganj sa uskom osnovom i dubokim stranama. Pored povrća i mesa, u ovom tiganju možete spremiti i testenine (razne vrste makarona).

Kulinarski Saveti - Za i protiv rerneKulinarski Saveti

Za i protiv rerne

21.02.2019

Većina ljudi u kući ima veliki šporet, a li to nije uvek preka potreba. Zbog toga se dosta ljudi misli da li da uzme mini rernu. Prema nameni i veličini - u veći

Kulinarski Saveti - Kako da spremite savršenu jagnjetinuKulinarski Saveti

Kako da spremite savršenu jagnjetinu

20.02.2019

Ako meso ima masti i ona je bela, znači da je jagnje mlado. Boja treba da bude bledoroze i sveža. Masno jagnje se treba peći na nižoj temperaturi i treba mu više vremena.

Kulinarski Saveti - Mitovi o pripremi testeninaKulinarski Saveti

Mitovi o pripremi testenina

19.02.2019

Priprema testenina izgleda kao najlakša stvar na svetu: stavite da vodu da proključa, zatim stavite makarone, kuvaju se onoliko koliko piše na pakovanju i gotovo.

Kulinarski Saveti - Specifičnosti kod spremanja prazilukaKulinarski Saveti

Specifičnosti kod spremanja praziluka

07.02.2019

Praziluk se može koristiti za najrazličitija jela. On je dobra zamena za luk i može se konzumirati spremljen ili sirov. Svaki deo praziluka se može jesti.

Kulinarski Saveti - Kako se čisti i sprema iverakKulinarski Saveti

Kako se čisti i sprema iverak

31.01.2019

Iverak je jedna od najukusnijih morskih riba, a da biste je sami spremili, prvo treba da je očistite. Za tradicionaliste najukusnija varijanta je da ostane pržena u zlatastom ulju.

Kulinarski Saveti - Saveti za pripremu sveže tuneKulinarski Saveti

Saveti za pripremu sveže tune

31.01.2019

Sveža tuna se može pripremiti na razne načine. Nije mnogo rasporstranjena, ali ipak postoje razni zanimljivi recepti za nju. Možete je spremiti na roštilju, prženu, u gril tiganju, u rerni, dodati u razne salate i sa različitim sosevima i marinadama.

Kulinarski Saveti - Kako da sačuvate jabuke tokom zimeKulinarski Saveti

Kako da sačuvate jabuke tokom zime

30.01.2019

Ništa se ne može porediti sa ukusom i aromom ubrane jabuke. Nažalost, ako ih ostavite u činiju sa voćem, jabuke će početi da gube svoju svežinu.