Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Kako se špikuje meso?Kako se špikuje meso?
12. januar
Toni Aleksov
Špikovanje mesa je probijanje rupa u mesu i začinjavanje različitih vrsta mesa slaninom, šunkom, povrćem ili drugim prilozima. Postupak se izvodi pomoću posebnog uređaja - šuplje igle, ili oštrog noža.
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?
08. januar
Toni Aleksov
Većina ljudi sa ovih prostora su tradicionalisti u pogledu jela koja konzumiraju. Svi se sećaju ukusa bakine turšije koju su jeli kao deca. Hrskave paprike iz turšije uspevaju da se sačuvaju duže zahvaljujući aspirinu.
Cake za zgušnjavanje sosevaCake za zgušnjavanje sosevaRedak sos nije razlog da bacimo sosa i da počnemo sa njegovom pripremom ispočetka. Ima nekoliko caka, kojima možete zgusnuti preterani redak sos.
Tajne prelepog domaćeg hlebaTajne prelepog domaćeg hleba
16. dec.
Toni Aleksov
Ideal o kućnoj atmosferi povezan je sa mirisom i ukusom aromatičnog hleba - mekog iznutra i sa zavodljivim hrskavom, prepečenom koricom. Kako napraviti hleb kod kuće?
Evo kako se marinira ribaEvo kako se marinira riba
12. dec.
Toni Aleksov
Riba je jedna od najkorisnijih namirnica čija je konzumacija obavezna najmanje nekoliko puta nedeljno. Velika raznovrsnost riba je prodnost, a one se mogu pripremiti na više načina, prema vašim željama i ukusu. Evo kako se marinira riba!
Dva trika da jabuke ne potamneDva trika da jabuke ne potamne
08. dec.
Toni Aleksov
Gotovo savršena, jabuka ima jedan jedini nedostatak, sa kojim smo se svi susretali - kada se iseče, u kontaktu sa kiseonikom oksidiše i potamni. Evo kako da sprečimo potamnivanje jabuka.
Akvafaba - šta je to i kako da ga koristimo?Akvafaba - šta je to i kako da ga koristimo?Najlepša akvafaba se dobija od leblebija. Bez obzira na to da li ste vegan ili ne, ovo neverovatno otkriće vam daje polje za nove eksperimente u kuhinji, koji mogu da budu veoma interesantni.
Kako se pravi kora za tortu - uputstvo za početnikeKako se pravi kora za tortu - uputstvo za početnikeU ovom tekstu videćete recepte za kore za tortu, kako biste ih sami napravili. Kada imate osnovu, možete da je nadogradite svojom maštom i napravite fantastična slatka iskušenja.
Kako da osušimo bosiljakKako da osušimo bosiljakBosiljak je jedan od najaromatičnijih i najkorisnijih začina i ukoliko ga pravilno osušite, njegova čarobna aroma će trajati veoma dugo. Tako ćete tokom cele zime imati pod rukom ukusan i aromatičan začin za različite vrste jela.
Ukusne tajne cvekleUkusne tajne cvekleUkoliko se ne plašite da eksperimentišete u kuhinji i niste ljubitelj jela sa mesom, onda je cvekla povrće za koje smo sigurni da zaslužuje vašu pažnju.