Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Finese kod spremanja spanaćaFinese kod spremanja spanaćaDa bi se sačuvale dragocene mineralne soli i vitamini u spanaću, prilikom njegove obrade treba da se ispoštuje nekoliko pravila. Zašto je spanać korisniji, kada je skuvan?
Kulinarska upotreba šafranaKulinarska upotreba šafrana
28. april
Toni Aleksov
U davna vremena šafran je bio najpoznatija i upotrebljavana biljka. Danas je šafran najskuplja biljka na svetu, nezamenjiva u pripremi mnogih jela.
Popularni začini u azijskoj kuhinjiPopularni začini u azijskoj kuhinji
26. april
Toni Aleksov
Kao što balkansku kuhinju karakterišu začini poput peršuna, mente, piskavice i drugih začina, tako i azijska kuhinja ima svoje začine koji joj daju jedinstveni ukus. Evo najpopularnijih.
Kako da čuvamo testo?Kako da čuvamo testo?
22. april
Toni Aleksov
Gotovo testo za picu je vrlo jednostavno za čuvanje - može se čuvati i u frižideru i u zamrzivaču. Može se čuvati u frižideru najviše tri dana.
Kako da očistimo šaranaKako da očistimo šaranaŠaran je jedna od najpopularnijih vrsta riba danas, ali ovo nije uvek bilo tako. Ova riba se nekada smatrala nepodobnom. Kada bi je ulovili, mnogi ribari bi je bacali, a drugi bi je koristili kao mamac.
Sosevi uz pačije mesoSosevi uz pačije mesoZbog toga što uz svako meso ide i lep sos, ovde ćemo vam predložiti nekoliko ideja za soseve uz pačetinu, koji su posebno pogodni za društvo sočnom pačijem mesu.
Kako očistiti emajlirano posuđeKako očistiti emajlirano posuđeDa bi ste održali emajlirano posuđe čistim i sjajnim, pratite sledeće savete. Šta ne treba koristiti za čišćenje emajliranog posuđa?
Začinjavanje jarećeg mesaZačinjavanje jarećeg mesaJedan od osnovnih problema kod spremanja jaretine je to što ona ima dosta specifičan miris. Kako da začinimo jareće meso?
Kako da kuvamo sa uljem od kikirikijaKako da kuvamo sa uljem od kikirikijaSvako je čuo za kikiriki puter, ali malo ko zna da postoji i ulje od kikirikija, i to mnogo pre nego što je izmišljen kikiriki puter. Koristi se u azijskoj kuhinji. Pogledajte detalje.
Tajna turske baklaveTajna turske baklaveTajna autentične turske baklave je privilegija samo onih, koji su ovladali njenu pripremu pre mnogo vekova. Savršena turska baklava treba da bude hrskava i da ima blistavu zlatastu boju.