Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti
Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da pripremimo perfektno pohovanu piletinuKako da pripremimo perfektno pohovanu piletinu
28. jul
Perfektno pohovana piletina je sočna, hrskava i punog ukusa. Uz odgovarajuću tehniku i neke tajne sastojke, možete pripremiti ukusnu pohovanu piletinu u udobnosti svoje kuhinje.
Kako da pripremite sušeno voće kod kućeKako da pripremite sušeno voće kod kuće
04. jul
Šta kažete na ideju sušenja voća kod kuće, čime ćete osigurati slatke trenutke tokom dana? Možete da osušite svakakvo voće u rerni za samo nekoliko sati.
Korisno povrće Jicama (Meksički krompir) - svojstva i kako da ga jedemoKorisno povrće Jicama (Meksički krompir) - svojstva i kako da ga jedemo
04. jul
Jicama sadrži veliku količinu vitamina C, ima malo natrijuma i ima minimalno masti. Jicama je uglavnom voda, što ga čini niskokaloričnim i dobrim za dijete. Kako se jede jicama?
Čime da zamenimo pšenično brašno u keto slatkišima?Čime da zamenimo pšenično brašno u keto slatkišima?
01. jul
Zamena za pšenično brašno u keto slatkišima može da bude izazov, pošto ova vrsta brašna sadrži visok nivo ugljenih hidrata. Čime da zamenimo pšenično brašno u keto slatkišima?
Beli biber i kako da ga koristimoBeli biber i kako da ga koristimo
28. jun
Da li ste umorni od dobro poznatog crnog bibera? Tražite nešto novo da svoje obroke podignete na novi nivo? Ne tražite dalje, probajte beli biber.
Finese u pripremi nojevog mesaFinese u pripremi nojevog mesa
19. jun
Ako je vaš izbor pao na nojevo meso, hajde da se fokusiramo na neke specifičnosti oko pripreme jela od nojevog mesa. Nojevo meso je spremno brže od bilo kog mesa, koje ste kuvali.
Začini koji odgovaraju uz ćuretinuZačini koji odgovaraju uz ćuretinu
15. jun
Ćurka spada u omiljene ptice za prazničnu trpezu. Takođe je izuzetno korisna - mnogi je više vole od piletine. 100 grama kuvane ćuretine sadrži čak 30 grama proteina, a samo 160 kalorija.
Da li je sirova riba bezbedna?Da li je sirova riba bezbedna?
26. maj
Suši se od egzotične pretvorio u veoma popularnu hranu u našoj zemlji. Pored specijalizovanih restorana, sve češće ga pripremaju i domaćice koje žele da iznenade svoje porodice. Ali da li sirova siba nosi rizike i kako ih izbeći?
Kako da pečemo različite vrste mesa?Kako da pečemo različite vrste mesa?
25. maj
Osnove pečenja različitih vrsta mesa. Kako da pečemo govedinu i druga crvena mesa? Kako da pečemo piletinu i svinjetinu? Ista pravila možete da koristite za pečenje zečetine, jaretine i drugog mekanog mesa.
Kako da napravite ukusan prženi pirinač?Kako da napravite ukusan prženi pirinač?
23. maj
Pre nego što se pirinač prži, treba ga dobro oprati pod tekućom vodom kako bi se iz njega uklonio skrob. Prženje pirinča se odvija u jako zagrejanoj masnoći, uz mešanje, dok ne dobije staklast izgled.