Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti
Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Finese kod kuvanja žita (pšenice)Finese kod kuvanja žita (pšenice)
08. nov.
Žito /pšenica/ je fantastična užina. To je obavezan sastojak sijete za čišćenje organizma i mršavljenje. Ali kako se tačno kuva žito?
Koje začine treba da stavimo u ljutenicu?Koje začine treba da stavimo u ljutenicu?
06. nov.
U praksi, u ljutenicu mogu da se stave svakakvi začini po želji i ukusu onoga, koji je priprema.
Proces pretakanja vinaProces pretakanja vina
04. nov.
Pretakanje je proces, čiji je cilj da odvoji talog koji se formira tokom određenog perioda sazrevanja od bistrog vina. Evo kako i kada se pretače vino.
Koji kesteni su jestivi?Koji kesteni su jestivi?
31. okt.
Za jelo se koriste slatki kesteni, koji su plodovi drveta slatkog kestena. Francuzi su poznati po uzgoju kestena, kome se čak svake godine posvećuje poseban praznik.
Kako da pripremimo savršenu kafuKako da pripremimo savršenu kafu
30. okt.
Pravilno pripremanje kafe se pretvara u napitak, koji daje vedrinu i raspoloženje. Isealna kafa se priprema u bakarnoj džezvi, a da bi bila egzotičnija, možete da joj dodate pikantne začine.
Kako sa poboljšamo ukus rakije?Kako sa poboljšamo ukus rakije?
29. okt.
Nema ukusnije hrane od domaće! Proizvođači domaće rakije se obično drže svoje berbe i ne priznaju kupljeni proizvod. Međutim, oni počinju sve češće da poboljšavaju ukus rakije.
Možemo li da konzerviramo kuvana jela u teglama?Možemo li da konzerviramo kuvana jela u teglama?
17. okt.
Ako ste konzervirali nekakva kuvana jela i prilikom otvaranja primerite da je poklopac ispupčen, a ne udubljen, treba da izbacite jelo - najverovatnije je pokvareno.
Konzerviranje povrća za đuvečKonzerviranje povrća za đuveč
15. okt.
Ako je đuveč omiljeno jelo vaše porodice, lako možete napraviti zimnicu koja će vam pomoći da pripremite ovu đakoniju. Kako da zamrznemo povrće za đuveč? Zimnica za đuveč.
Tajna ćuftica na roštiljuTajna ćuftica na roštilju
12. okt.
Pokušaji kuvara da nacionalno jelo učine jedinstvenim doveli su do dobrih pogodaka, koji ćufticama daju zaista lep i sočan ukus. Pogledajte koja je tajna ćuftica na roštilju.
Karakteristike pršute koto ili kuvane pršuteKarakteristike pršute koto ili kuvane pršute
21. sep.
Šta u suštini predstavlja italijanska pršuta i koja je razlika između pršute krudo i pršute koto? Pogledajte šta je najvažnije da bi pršuta bila to što jeste.
Kulinarske tajne za spremanje parfeaKulinarske tajne za spremanje parfea
14. sep.
Kada je reč o parfeu, najverovatnije zamišljate onu torticu, koja se priprema od kore, ispečene u rerni sa vazdušastim želiranim kremom od pavlake.
Začini pogodni za škampeZačini pogodni za škampe
02. sep.
Škampi su izuzetno popularni u svetskoj kuhinji zahvaljujući svom delikatnom i jedinstvenom ukusu. Začini pogodni za škampe. Kako da začinimo škampe?
Sa čime da kombinujemo pržene tikviceSa čime da kombinujemo pržene tikvice
26. avgust
Hrskave spolja i meke iznutra, tikvice nude lagan i prijatan ukus, koji se lako kombinuje sa raznovrsnom hranom i napicima. Sa čime da kombinujete pržene tikvice? Sosevi za kombinovanje sa prženim tikvicama.