Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti
Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koje greške pravimo kada kuvamo krompir?Koje greške pravimo kada kuvamo krompir?
19. mart
Krompir se obično zalije hladnom vodom, posoli i stavi da se kuva. U ovom slučaju, skoro svi hranljivi sastojci se gube u procesu obrade. Pogledajte kako treba kuvati krompir.
Kordon blu - istorija i kulinarske tajneKordon blu - istorija i kulinarske tajne
15. mart
Kordon blu - teleća šnicla u ukusnoj hrskavoj korici sa nadevom od šunke i sira je ukusan delikates, čija istorija počinje pre dosta vremena.
Koji su tradicionalni sirevi za picu?Koji su tradicionalni sirevi za picu?
14. mart
Kombinujući picu sa ovim sirevima, dajete joj čaroban ukus. Najbolji sirevi za picu su sledeći i bolje je da ih koristite kad god želite da postignete klasičan ukus na svojim picama.
Klasični sosovi za peljmeneKlasični sosovi za peljmene
12. mart
Peljmeni su jedno od najamblematičnijih ruskih jela, koja donekle podsećaju na italijanske torteline. Ali su čisto rusko delo, verovatno rođeno negde u dalekim i hladnim sibirskim zemljama.
Pravila kod kuvanja leblebije i kako da je sačuvamo dužePravila kod kuvanja leblebije i kako da je sačuvamo duže
11. mart
Želite da kuvate sa leblebijom, ali niste sigurni kako i koliko dugo da je kuvate? Pre bilo kakve obrade leblebija se očisti, tako što se uklanjaju sva bezbojna zrna i bilo kakvi drugi otpaci.
Kako da pripremimo Krustadu?Kako da pripremimo Krustadu?
11. mart
Danas ćemo vas upoznati sa jednim francuskim specijalitetom, poznatim kao Krustada ili Gaskonski pastis. Krustada dosta lići na slatku pitu, jer se za pravljenje koriste razvijane kore.
Kako da napravimo najukusnije staklene nudle?Kako da napravimo najukusnije staklene nudle?
10. mart
Staklene nudle se nazivaju i kineski vermičeli ili celofanske nudle. Napravljene su od skroba od zrna Mung pasulja ili zelene boranije. Saveti za njihovu primenu.
Odgovarajući začini za boranijuOdgovarajući začini za boraniju
08. mart
Boranija se može pripremiti i kao salata. Bez sumnje, so je neizostavan deo svakog jela i salate – u umerenoj količini je apsolutno neophodan začin za svako dobro jelo.
Kako se služe pečurke?Kako se služe pečurke?
03. mart
Kako se serviraju pečurke? Kako da poslužimo pečurke? Saveti i trikovi kod serviranja jela sa pečurkama. Ukusne ideje sa pečurkama.
Najčešće greške pri pravljenju vinaNajčešće greške pri pravljenju vina
03. mart
Evo najčešćih grešaka u pripremi vina i kako se one mogu izbeći. Jedna od najvećih grešaka u proizvodnji vina je korišćenje grožđa lošeg kvaliteta.
Najčešće sretane greške prilikom posluživanja i ispijanja vinaNajčešće sretane greške prilikom posluživanja i ispijanja vina
01. mart
Etiketa kod serviranja i ispijanja vina. Greške kod konzumiranja vina. Da bismo uživali u dobrom ukusu vina, treba da znamo neka osnovna pravila.
Osnovne greške prilikom pečenja kolačaOsnovne greške prilikom pečenja kolača
26. feb.
Grešaka u pripremanju kolača je mnogo i jedna ili više njih su razlog za razočarenje. Zašto kolač ne ispadne dobro? Gde grešimo kod pripreme kolača.
Kako da napravimo pravu ukusnu boraniju?Kako da napravimo pravu ukusnu boraniju?
25. feb.
Kako se pravi najukusnija boranija? Kulinarski saveti za pripremanje ukusne boranije. Tehnike za kuvanje zelene boranije na najukusniji način, Kako se pravo najukusnija boranija?