Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti
Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da čuvamo i zamrzavamo lisičarkeKako da čuvamo i zamrzavamo lisičarke
19. maj
Pečurke Lisičarke su svima poznate pečurke i mogu se koristiti u razne kulinarske svrhe. Zamrzavanje lisičarki kuvanih na pari. Zamrzavanje lisičarki dinstanih na maslacu. Sterilisanje lisičarki u teglama.
Rok trajanja zamrznutog mesaRok trajanja zamrznutog mesa
15. maj
Zamrznuto meso može se koristiti dugo vremena, ali ipak treba imati na umu da čak i u zamrzivaču ima rok trajanja koji ne treba zanemariti.
Greške kod pripreme ekleraGreške kod pripreme eklera
14. maj
Čak i mala greška u procesu pečenja eklera može dovesti do razočaravajućeg rezultata – ekleri koji ne narastaju, gnjecavi su iznutra ili izgube oblik. Najčešće greške kod pečenja eklera.
Kako da napravimo savršene vafleKako da napravimo savršene vafle
12. maj
Da biste napravili savršene vafle kod kuće, potreban vam je poseban uređaj za pečenje vafli da biste im dali potreban oblik. Zanimljivo o vaflima. Kako da napravimo savršene vafle.
Pravila za pripremu savršenih buritosaPravila za pripremu savršenih buritosa
08. maj
Burito, prvobitno pripremljen u severnom Meksiku kao jednostavna mešavina mesa, sira i paradajza, sada je kompletan obrok. Pravila za pripremanje buritosa.
Tajne savršenog sufleaTajne savršenog suflea
05. maj
Sufle, suprotno uvreženom mišljenju, izuzetno je jednostavan za pripremu. Evo nekoliko saveta za savršeni sufle.
Kako se kuva ukusna džigerica?Kako se kuva ukusna džigerica?
30. april
Džigerica ne sme biti previše pržena ili kuvana predugo, jer postaje žilava i neukusna. Da bi svinjska džigerica omekšala, prži se dva do tri minuta u vrelom ulju.
Kuvanje sa eritritolom - ideje i doziranjeKuvanje sa eritritolom - ideje i doziranje
24. april
Eritritol postaje sve popularniji kao zdrava zamena za šećer u kuvanju. Kuvanje sa eritritolom - ideje i doziranje. Kako se kuva sa erotritolom? Kako se menja šećer sa erotritolom?
Načini konzerviranja grožđaNačini konzerviranja grožđa
23. april
Grožđe je prirodni bombon, pun ukusa i hranljivih materija. Konzerviranje grožđa može produžiti njegov rok trajanja i omogućiti vam da uživate u njegovoj slatkoći tokom cele godine.
Osnovna pravila kod konzerviranja graškaOsnovna pravila kod konzerviranja graška
16. april
Konzerviranje graška nije komplikovano, postoje neka pravila koja se moraju poštovati kako bi konzervano povrće ostalo sveže i pogodno do sledeće berbe. Pravila za konzerviranje graška.
Suptilnosti pri serviranju crnog kavijaraSuptilnosti pri serviranju crnog kavijara
05. april
Kako da servirate crni kavijar na trpezi. Evo nekoliko ideja za garniranje, aranžiranje i serviranje crnog kavijara, pri ćemu po ukusu možete da zamenite votku, ali ne zaboravite srebrnu kašiku.
Evo kako da prepoznate pravi kačkavalj u prodavniciEvo kako da prepoznate pravi kačkavalj u prodavnici
03. april
Na tržištu u našoj zemlji možete videti da se nudi veliki izbor različitih vrsta kačkavalja. Ali ne mogu svi proizvodi biti označeni kao pravi kačkavalj. Evo kako da prepoznate pravi kačkavalj u prodavnici.
Koji su najpogodniji začini za divljač?Koji su najpogodniji začini za divljač?
01. april
Marinade mogu biti slane, voćne ili mlečne, u zavisnosti od toga koji ukus želite da postignete. Uobičajeno je, na primer, za francusku kuhinju, kao i za azijsku kuhinju, da meso ima sladak ukus.