Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zelena SalataZelena Salata
14. avgust
Postoje razne vrste zelene salate - puter salata, kineska zelena salata, ajsberg, lollo tip zelene salate, rimska salata, radič, cikorija i mnoge druge....
Zbog čega je prženje štetno?Zbog čega je prženje štetno?
14. jul
Većina ljudi je upoznata sa štetnošću pržene hrane, zahvaljujući mnogim člancima i istraživanjima. Proces prženja je poznat kao izuzetno štetan i toksičan. Ipak, pitanje je, zbog čega je pržena hrana štetna za nas? Šta se...
Zbog čega je luk koristan?Zbog čega je luk koristan?
06. okt.
Ako volite luk, preporučujemo vam da isprobate naše recepte za punjeni luk, supu od luka i salatu sa lukom....
Zbog čega je kelj koristan?Zbog čega je kelj koristan?
08. sep.
Na primer, u holandskoj kuhinji ​​kelj se koristi za pripremu priloga, supa i salata. Proizvod je svež dodatak svakom receptu. Stampot sa keljom je klasično holandsko jelo....
Zbog čega je rakija gorka?Zbog čega je rakija gorka?
21. sep.
Ali mnogi majstori početnici suočavaju se sa veoma neprijatnim problemom - primećuju da rakija koju kuvaju ima gorku žilu. A onda počnu da se pitaju zašto je rakija gorka....
Zbog čega je tarator toliko koristan?Zbog čega je tarator toliko koristan?
13. avgust
Na primer, postoji tarator sa zelenom salatom ili tarator sa rotkvicama. U svakom slučaju, krajnji rezultat je veoma ukusan, hladi i zasiti vas na letnjim vrućinama....
Zbog čega nam je potreban magnezijum?Zbog čega nam je potreban magnezijum?
29. nov.
Nalazi se u morskoj vodi, mineralnim izvorima i u zelenom pigmentu biljaka. Poznato je da je magnezijum vitalan sastojak u ljudskom i životinjskom telu i da je neophodan za delovanje oko 300 različitih enzima....
Šta sadrži ribizla i zbog čega je korisnaŠta sadrži ribizla i zbog čega je korisna
25. jun
Priroda nudi svoje najveće blago u malom pakovanju. Ova maksima se u punoj snazi odnosi na ribizlu, voće poznato i kao crno francusko grođže. Ova evropska biljka poznata je po jednoj iznenađujućoj činjenici, nije...
Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?
07. okt.
Poslužite skušu sa prilogom od pirinča, krompira ili uz salatu od povrća, prelivenu maslinovim uljem....
Zbog čega je važno da imamo dane za detoksikaciju?Zbog čega je važno da imamo dane za detoksikaciju?
14. april
Izraz detoksikacija označava čišćenje organizma iznutra od nagomilanoh toksina u njemu. Tužno, ali je istina, mi živimo u zagađenoj sredini i otrovi nas vrebaju sa svih strana - hemijsko zagađenje vazduha, teški metali,...
Šta sadrži kokosovo mleko i zbog čega je korisno?Šta sadrži kokosovo mleko i zbog čega je korisno?
03. avgust
Kokosovo mleko, koje je univerzalni sastojak mnogih jela i odlična veganska alternativa, sada je široko dostupno u prodavnicama. Veoma je hranljivo i nudi dosta koristi za zdravlje, kada se uključi u ishranu. Kokosovo...
Zbog čega je bitno da duže vreme žvaćemo hranu?Zbog čega je bitno da duže vreme žvaćemo hranu?
03. avgust
Pošto dobro varenje počinje sa enzimima u ustima, svu hranu moramo dobro sažvakati. Što duže žvačete hranu, enzimi duže mogu da utiču na nju, kažu stručnjaci za ishranu. Žvakanje zapravo izlaže većinu hrane enzimima...
Prolećna zelena salataProlećna zelena salata
16. sep.
Operete list po list zelene salate i luk. Isečete na sitno. Oblikujete u tanjirima. Skuvate jaja i isečete kako odlučite da salata bude lepo oblikovana. Dodajete masline i začinjavate uljem, sirćetom i solju....
Norevška zelena salataNorevška zelena salata
05. mart
Operite listove zelene salata i nakon toga ih stavite da se natope desetak minuta u hladnoj vodi. Ocedite dobro i iskidajte listove u veliku posudu....
Italijanska zelena salataItalijanska zelena salata
26. maj
Ova salata je izuzetno lagana i idealna za letnje mesece, kao i za dijetetske režime ishrane....
Zbog čega su bademi gorki?Zbog čega su bademi gorki?
02. feb.
Osnovni razlog zbog koga su bademi gorki je sadržaj otrovnog jedinjenja cijanovodonika, kojeg ima u njima....
Zbog čega pileća supa leči?Zbog čega pileća supa leči?
12. januar
Svi smo čuli od naših baka da pileća supa pomaže u lečenju prehlade i gripa. To je zaista tako, jer ovo jelo izuzetno snažno i pozitivno deluje na naše telo, pojačava našu odbranu ipodiže nam ebergiju. Zašto pileća...
Zelena salata sa škampimaZelena salata sa škampima
27. jun
Zelena salata sa škampima je veoma ukusna. Ukoliko volite škampe, preporučujemo da probate ove recepte za škampe u tiganju i testeninu sa škampima....
Zelena salata za UskrsZelena salata za Uskrs
24. jun
U svaku zelenu salatu stavite po kašiku preliva od majoneza i po vrhu rasporedite jaja narezana na četvrtine. Po želji poslužite zelenu uskršnju salatu sa sveže seckanom mirođijom ili peršunom....
Zelena salata sa blitvomZelena salata sa blitvom
16. jun
Sastojke za salatu pomešamo i pre serviranja prelivamo dresingom, posipamo lešnicima. Zelena salata sa blitvom je sočna, sveža i veoma ukusna....
Zelena salata sa falafelimaZelena salata sa falafelima
29. nov.
Na tanjir za serviranje stavite salatu, nekoliko hrskavih ćuftica bez mesa i prelijte ih sosom od plavog sira. Zelena salata sa falafelima je odlična....
Zelena salata sa buratomZelena salata sa buratom
27. nov.
Prelijte zelenu salatu mlazom maslinovog ulja. Začinite solju i soko od limuna. Servirajte zelenu salatu sa buratom kao predjelo. Nek vam je slatko!...
Ukusna ekspresna zelena salataUkusna ekspresna zelena salata
20. sep.
Dobija se jedna mnogo ukusna salata koja može da bude deo vaše dijete....
Zelena salata od hobotniceZelena salata od hobotnice
01. april
Iseckajte vlašac, spanać, peršun i divlji luk i pomešajte sa maslinovim uljem i sokom od limuna. Kuvajte hobotnicu sat-dva i iseckajte na komade. Pomešajte hobotnicu sa zelenišem....
Zelena salata sa rotkvicamaZelena salata sa rotkvicama
25. jun
Zelenu salatu operemo i isečemo na sitno. Rotkvice operemo i isečemo na tanke krugove. Isečemo masline sa jednog kraja. Začinjavamo uljem, sirćetom i solju....