Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Kako da čuvate sok od limete?Sveže limete, koje se čuvaju na sobnoj temperaturi imaju rok trajanja ne duži od jedne nedelje. Frižider ovaj rok povećava na 10-14 dana.
Ako imate limete u velikim količinama i mislite da nećete moći da ih sve pojedete...
29. nov.
Kako da napravimo sok od paradajzaJedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima.
Paradajz sok će vam osigurati vitamine...
24. dec.
Kompot od jabukaTegle sa kompotom od jabuka zatvoriti i staviti u rernu, uključiti prvo na pedeset stepeni deset minuta zatim pojačati na sto stepeni i tako pola sata, zatim isključiti rernu i ne otvarati je, ostaviti preko noći tegle da...
12. sep.
Kompot od drenjinaTegle s kompotom se dobro zatvore i stave u lonac sa vodom da se sterilišu.
Kuvajte dvadeset minuta nakon ključanja vode.
Po želji, za više ukusa u svaki kompot od drena možete dodati list rozetle....
06. okt.
Kompot od šljivaKada provri ostaviti da vri pola sata, zatim skinuti sa vatre i ostaviti tegle sa kompotom od šljiva u toj vodi do sutradan da se potpuno ohlade....
22. jul
Kompot od liparijeKada proključa ostaviti da ključa 20 minuta, pa skinuti sa vatre i ostaviti do sutradan da se tegle ohlade u toj vodi u kojoj su se kuvale.
Prijatno uz kompot od liparije....
29. nov.
Kompot od smokavaPostavite šerpu na vatru i kuvajte 10 minuta da se zatvore poklopci.
Tegle sa kompotom izvadite i okrenite ih poklopcima na dole dok se kompot od smokava potpuno ne ohladi....
30. sep.
1
Kompot od lubeniceUnutrašnjost se oisti od semenki i iseče se na male parčiće oko 1 centimetar.
U tegle se stavlja šećer, posle lubenica. Voda treba da je 100 ml jer će sama lubenica da pusti sok - inače će tegla da eksplodira....
20. april
Kompot od kivijaKuvaju se toliko jer je to tropsko voće i iziskuje toliko vremena, da bi mogao da se dobije sok kako treba.
Voda u posudi treba da prekriva tegle....
15. april
Kompot od kupinaPrelivamo ih vodom i kad ona provri sačekamo oko 15 minuta da se sterilizuju tegle.
Nakon toga ih vadimo, okrećemo naopako dok se ne ohlade....
04. april
Kompot od višnjePlodove za kompot operite hladnom vodom i uklonite drške (sačuvajte ih i osušite - od njih možete praviti čaj kod kamena u bubregu)....
11. jul
Kompot od trešanjaNapravite sirup od šećera i vode, dovoljno za tegle koje imate.
Toplom šećernom sirupu dodajte limuntus.
Napunite tegle trešnjama 2-3 prsta ispod kraja tegle, sipajte sirup, zatvorite i sterilišite 15 minuta....
06. jul
Kompot od jagodaZatvorite tegle i stavite da se kuvaju 15 minuta.
Izvadite tegle i okrenite ih poklopcima na dole. Čim se ohlade stavite kompot na hladno mesto....
07. jun
Kompot od grožđaPrelijte vrelim sirupom, zatvorite brzo poklopcem i sterilišite 10-15 minuta tegle s kompotom....
27. jun
Kompot od malinaPrelijte ih vrućim sirupom od vode i šećera i zatvorite poklopce na teglama.
Sterilišite 15 minuta, a zatim okrenite tegle sa poklopcem nadole....
01. maj
Kompot od ribizliRasporedimo ribizle u tegle za kompot od 800 ml, dodajemo na teglu po pet kašika šećera, dolivamo vodom i zatvorimo.
Tegle se sterilišu 10 minuta....
31. jul
Kompot od višanjaVoće treba da bude oko 3/4 tegle.
Sipajte po 6 supenih kašika šećera u tegle, po želji nekoliko karamfilića i napunite mlakom vodom. Zatvorite tegle i stavite da se kuvaju 15 minuta....
20. maj
Kompot od dženarikaNapunite tegle toplim šećernim sirupom (od vode i šećera), zatvorite ih i kuvajte 15 minuta....
05. jun
Kompot od kajsijaPripremite ugrejan preliv od vode i šećera - da teglu ide 5 supenih kašika šećera i 1 šolja vode. Zatvorite i serilizujte 15 minuta....
05. jun