bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Zanimljivosti o cimetu, koje niste znaliZanimljivosti o cimetu, koje niste znaliKao znak pokajanja za ubistvo svoje žene, rimski imperator Neron je zapovedio da se na dan njene sahrane zapale zalihe cimeta, koje su se skupljane celih godiu dana....
7 činjenica o jajima koje možda niste znali7 činjenica o jajima koje možda niste znaliBroj 0 znači da je jaje proizvod sa biološke farme, 1 - da je kokoška gajena na otvorenom, 2 - kokoške nisu bile u kavezu, ali su u zatvorenim prostorima i 3 da je kokoška odrasla u kavezu. 5....
Soja sos: 10 stvari koje možda niste znaliSoja sos: 10 stvari koje možda niste znaliEvo 10 činjenica o soja sosu koje možda niste čuli: Sastoji se od 4 osnovna proizvoda Soja sos je rezultat procesa prirodne fermentacije....
Šta koje E znači i koliko je opasnoŠta koje E znači i koliko je opasno
17. avgust
Jelena Andonov
Nisko toksičnim se smatra E536. A aluminijumske soli E554 i E555 koje se koriste u suvom mleku, naročito su opasne za trudnice i malu decu;/page page6....
Zdrave namirnice koje ustvari nisu takveZdrave namirnice koje ustvari nisu takveBanane Iako banane sadrže visok nivo korisnog kalijuma, one nisu zdrave za pojedince koji treba da održavaju nizak glikemijski indeks....
Zanimljive činjenice o kruškama koje ne znateZanimljive činjenice o kruškama koje ne znateNaziv Bartlet dobija zahvaljujući Enohu Bartletu iz Bostona koji kupuje baštu krušaka i bez da zna da voće ima svoj naziv, počinje da ga prodaje dajući mu svoje prezime....
Piletina Parmigiana kakvu još niste probaliPiletina Parmigiana kakvu još niste probaliU vatrostalnu činiju sipati po dnu kuvan paradajz sos, na sos složiti pohovanu piletinu i na svako parče piletine staviti kašiku sosa na koji se stavlja seckana mocarela na kocke....
Etiketa za stolom: 5 stvari koje možda ne znateEtiketa za stolom: 5 stvari koje možda ne znateEvo nekih pravila koji postoje i za koje možda niste znali. 1. Da li da sečete ili da savijete salatu? Salata se ne seče nožem. Ona treba da se presavije nožem i viljuškom. Zašto?...
Palačinke koje se ne cepajuPalačinke koje se ne cepajuMleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka. Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa. Gotovo testo je ređe nego uobičajeno testo...
Koje namirnice nisu dobre za žuč?Koje namirnice nisu dobre za žuč?
18. januar
Toni Aleksov
Osobe koje imaju problema sa žučnom kesom ne treba da konzumiraju alkoholna pića, jer ona prouzrokuju spazam žučne kese, a upravo spazam može da dovede do holestaze (zastoja žučne kese)....
Koje su to loše navike, koje usporavaju metabolizam?Koje su to loše navike, koje usporavaju metabolizam?
09. sep.
Toni Aleksov
Konzumiranje namirnica, koje su bogate proteinima, može da ubrza metabolizam za jednu trećinu. Napici sa mnogo šećera Svi znaju da su zaslađeni napici štetni za zdravlje....
Testo za picu koje brzo nadolaziTesto za picu koje brzo nadolaziTada će testo brzo da nadođe zbog tople masnoće, koju dodajemo takođe zbog soli koju kasnije dodajemo. 6. Testo koristite za pravljenje omiljenih pica sa nadevom po ukusu! Prijatno!...