Sos od pomorandže

05/07/2018
"Mislite da je lako da napravite sos od pomorandže - proverite ponovo "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano365
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sok od pomorandže - 1 šolja (ceđen)
  • luk - 1/2 glavice
  • maslac - 1 kockica
  • so - 1 prstohvat
  • rum - 1 čep
  • kukuruzni skrob - 1 kašičica ili brašno
  • ruzmarin - struk svežeg
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno iseckamo. Karamelizujemo ga u maslacu. Dodajemo rum, a kad alkohol ispari i sok od pomorandže.

Stavljamo so i ruzmarin. Sačekamo da voda malo ispari i isključujemo ringlu.

Izvadimo ruzmarin i pasiramo sos. Procedimo ga.

Vraćamo sos na vatru. Pomešamo skrob/brašno sa malo vode, koliko da se rastvori. Dodajemo u sos. Sačekamo da se zgusne, koliko želite da bude gust.

Sos ide uz pileće i svinjske šnicle.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar