Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Fokača»Siromašna fokača

Siromašna fokača

Milena AleksandrovaMilena Aleksandrova
Inovator
20633836
Siromašna fokača
Fotografije: Anonymous
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Siromašna ili ne - ovo je jedna stvarno ukusna fokača koju vam preporučujemo da probate"

Potrebni sastojci

  • brašno - 200 g
  • kukuruzno brašno - 200 g
  • mlaka voda - 20 ml
  • mast - 2 supene kašike
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1/3 kašičice
  • kvasac - 1/2 kesice, suv
  • beli luk u prahu - 1 prstohvat
  • aleva paprika - 1/3 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo kvasac, vodu, šećer i so.

U tu smesu dodajemo mast i dve vrste brašno.

Zamesimo glatko testo i ostavljamo na 20 minuta na sobnoj temperaturu, pokriveno krpom.

Namažemo sa malo mašću okrugao pleh, razvučemo testo i stavljamo unutra.

Posipamo odozgo belim lukom i alevom paprikom i stavljamo u rernu.

Pečemo na 180 stepeni oko 20 minuta.

Serviramo odmah,

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: