Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Fokača»Fokača sa bundevom

Fokača sa bundevom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k4225
Fokača sa bundevom
Fotografije: Lenka
1 / 7
19/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
140 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
6
"Kladimo se da ovakvu fokaču još niste probali!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 650 g
  • bundeva - 600 g
  • mleko - 300 ml
  • suvi kvasac - 5 g
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 4 kašičice
  • so - 2 kašičice
  • ruzmarin
  • biber - 1 kašičica
  • beli luk
  • masline
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite bundevu na kockice. U tiganj sipajte malo vode, dodajte bundevu, seckan beli luk, biber, so i sipajte malo maslinovog ulja.

Pržite nekih 10 minuta poklopljeno. Skuvanu bundevu sipajte u posudu i zgnječite viljuškom da dobijete pire. U drugu posudu sipajte toplo mleko, kvasac i so.

U treću posudu sipajte brašno, pa dodajte pire od budeve i špatulom promešajte. Zatim dodajte smesu od mleka, 4 kašike ulja i umesite testo.

Vratite testo u posudu, malo nauljite, dodajte par maslina i ruzmarin u testo, pa pokrijte krpom i ostavite dva sata. Veći pleh nauljite i stavite testo, pa ga razvucite po celoj dužini.

Pokrijte ga i ostavite da odstoji sat vremena. Pecite na 180°C 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: