Način pripreme
Leto ne može bez deserta :) Pored izobilja voća zašto ne bismo napravili ovaj jednostavan, veoma brz i aromatičan voćni kolač?
Karamelizujemo šećer u plehu u kome ćemo peći kolač. Na karamel sipamo rastopljen kravlji maslac. Pleh stavljamo u komoru frižidera da se stvrdne.
Kad izvadimo u pleh zbijeno poređamo različito voće - trešnje, kajsije, breskve, banane, kruške, jabuke i drugo voće, isečeno na kriške ili krugove.
Ja sam iskla i poređala kajsije i breskve.
Umutimo žumanca sa 2/3 šećera.
Posebno umutimo belanca na čvrst sneg, postepeno dodajemo preostali šećer.
Belanca dodajemo u smesu od žumanaca, mešamo drvenom kašikom. U ovu smesu dodajemo prosejano brašno, prethodno pomešano sa praškom za pecivo. Dodajemo i vanilu.
Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni.
Probamo čačkalicom za zube, ako izađe suva, kolač je gotov.
Kolač okrećemo na poslužavnik ili tacnu. Serviramo isečen na komade
Neka vam je slatko!
Napomena:
Možemo koristiti i voće iz kompota, ako nemate sveže.
Takođe pre nego što okrenete kolač, možemo preliti sokom iz kompota.
Naravno, to je sve pitanje ukusa :)