Način pripreme
Namazan kalup sa dnom koje se otvara - 23/24 cm.
Rerna - 170-180 stepeni.
Počinje se sa karamelom.
U šerpi se ugreva maslac, dodaje se šećer i ostavlja se da vri oko 2 minuta. Karamel se sipa u kalup i poređa se očišćeno voće.
U posudi se pomešaju suvi sastojci.
U miseru se umuti maslac i šećer, oko 3 minuta. Dodaje se jedno po jedno jaje, nakon svakog se muti na umerenoj brzini miksera - oko 2 minuta. Dodaje se polovina suvih sastojaka, rum i sveže mleko, muti se. Dodaje se drugi deo suvih sastojaka. Muti se dok se ne dobije homogena smesa, koja se sipa preko voća u kalupu. Poravna se spatulom.
Peče se na 170 stepeni oko 35-40 minuta.
Ostavljamo u kalupu da se ohladi oko 10-15 minuta, prolazimo oštrim nožemo po ivicama kalupa i okrećemo na odgovarajući poslužavnik. Ukrašava se umućenom pavlakom.
Voće sam rasporedila ovako: u sredini breskve, isečene na kriške. a sa strane - poklopljene kajsije. Originalni recept je sa ananasom.
Napomena: Izabrala sam zelenije kajsije, da bi bio jači kontrast kiseline izmežu karamele i voća.