Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni kolač»Kolač bez glutena sa breskvama i kajsijama

Kolač bez glutena sa breskvama i kajsijama

Kolač bez glutena sa breskvama i kajsijama
Fotografije: Kristian Aleksandrov
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Brz kolač bez glutena sa breskvama i kajsijama - uživajte u njemu"

Potrebni sastojci

  • sitan sir - 200 g
  • jaja - 2 komada
  • braon šećer - 3 kašike
  • vanila - 1 kesica
  • limunski šećer - 1 kesica
  • kisela pavlaka - 2 kašike
  • jogurt - 2 kašike
  • so - 1 prstohvat
  • ulje - 1 kašika
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice
  • skrob - 4 kašike, od tapioke
  • breskve - 2 komada
  • kajsije - 3 komada
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Ukusan kolač sa voćem, omiljen svima kod kuće.

U posudu sipamo jogurt i skrob od tapioke i promešamo.

U drugoj posudi promešamo sitan sir sa pavlakom, jajima i šećerom. Dodajemo jogurt sa skrobom, uljem, vanilom, limunskim šećerom, solju i praškom za pecivom.

Pomešamo dobro i sipamo u okrugli kalup.

Isečemo breskve u kajsije na polumesece i poređamo ih preko celog kolača bez glutena.

Pri pečenju oni će blago potonuti i sakriće se u pecivu, a odozgo će se stvoriti zlatasta površina.

Pečemo kolač sa kajsijama na 200 stepeni oko 25 minuta.

Gotov kolač bez glutena sa breskvama i kajsijama posipamo šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: