Način pripreme
/undefined Smesu za koru mutite mikserom. Prvo umutite jaja 3 minuta, posle šećer još 3 minuta. Dolazi red na kiselo mleko i ulje. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Iscedite limun i pasirajte koru. Dodajte na kraju.
U pleh, obložen papirom za pečenje sipajte smesu i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta. Dok ne dobije braon boju, proverite čačkalicom za zube. Koru ostavite da se ohladi i podelite na dva dela.
Za krem od voća: [dženarike i kajsije operite i očistite od koštica i skuvajte u 2 litra vode sa 2 šolje šećera ili prvo kuvajte i posle očistite od koštica. Gotovu voćku bez soka pasirajte sa 1 šoljom šećera. Po želji začinite sa malo cimeta.]
Voćnu smesu namažite preko jedne kore i poklopite drugom. Odozgo pospite šećerom u prahu.
Preostali sok od limuna i od voća promešajte i stavite u frižider za pravi domaći sok.
Kolač možete praviti sa bilo kakvim koštunjavim voćem kao što su trešnje, višnje, šljive, breskve, kajsije.
* 1 šolja je 250 ml