Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Pane cunzato

Pane cunzato

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141112k134
Pane cunzato
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
09/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Da znate samo kakvo ukusno jelo se krije iza ovog egzotičnog imena"

Potrebni sastojci

  • hleb - 1 lepinja seoska, okrugla
  • paradajz - 2 komada, velika
  • mocarela - 100 g
  • masline - 5 komada, isečene
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • so
  • bisiljak - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite lepinju na pola. Pecite je u plehu dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite je i namažite maslinovim uljem. Oljuštite paradajz i isecite ga na kockice.

Isecite mocarelu takođe na kockice, a masline krugove. Poređajte na hleb namazan maslinovim uljem - paradajz, mocarelu i masline.

Naprskajte maslinovim uljem. Posolite po ukusu i ukrasite svežim bosiljkom.

P.S: Pane kunzato znači začinjen hleb, to je veliki otvoren sendvič. Pravi se tako što se uzme tek ispečen hleb iz rerne i naprska se maslinovim uljem. Nakon toga se pravi nadev po želji.

Nadevi mogu biti svakakvi:

- čeri paradajz, kapar, tanko isečen luk, inćuni.

- čeri paradajz, sušeni paradajz, grilovani patlidžan, mocarela, tunjevina itd.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: