Seosko jelo sa jajima

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
11/07/2018
"Ostavite foie gras grumanima, nama dajte najukusnije seosko jelo sa jajima i nemojte nas više tražiti "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano228
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U ugrejanoj masti propržimo 1-2 glavice luka, sitno iseckanog, dok ne dobije zlatnu boju. Nakon njega stavljamo neku kobasicu, isečenu na žilijen.

Kad kobasica počne da menja boju, stavljamo 1 supenu kašiku brašna i 1 kašičicu aleve paprike

Odmah nakon toga stavljamo 1 teglu konzervisanog paradajza i stavljamo očišćene paprike, isečene na trakice. Ostavljamo tako dok se sos ne zgusne.

Razbijemo po dva jajeta za porciji i isključujemo vatru. Ostavljamo jelo poklopljeno na ringli.

Jaja će ostati rovita, ali ako želite da budu prženija ostavite još 2-3 minuta.

Prilikom serviranja pospite čubrom i peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar