Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Seosko jelo sa svežim paradajzom i paprikom

Seosko jelo sa svežim paradajzom i paprikom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k421
Seosko jelo sa svežim paradajzom i paprikom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
18/09/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
2035 min.
Ukupno
2035 min.
Porcije
4
"Seosko jelo sa svežim paradajzom i paprikom, koje se obavezno servira sa svežim sirom i prepečenim kriškama seoskog hleba"

Potrebni sastojci

  • paprike - 4 komada
  • paradajz - 7 komada, zreo
  • luk - 1 glavica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • šećer - prstohvat
  • biber - prstohvat
  • čubar - prstohvat
  • brašno - 1 kašika
  • ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo očistimo luk i papriku, a zatim ih operemo.

Iseckajte ih na male komade.

Stavimo lonac na šporet i dodamo ulje.

Nakon što se zagreje, kratko prodinstamo luk, dodamo seckane paprike i dinstamo.

Dok se luk i paprika dinstaju, oljuštite paradajz i sitno ga iseckajte.

Stavite paradajz u šerpu i ostavite da se krčka oko 20 minuta, povremeno mešajući.

Začinite i ostavite da se kuva još 5 minuta.

Ako više volite retko letnje jelo, nemojte dodavati brašno, već ako želite da bude gušće, u posudi pomešajte brašno sa malo vode i mešajte da dobijete retku kašu.

Gotovu kašu sipajte u preostalu smesu u šerpu sa paprikama.

Promešajte i ostavite oko 2 minuta da se seosko jelo sa svežim paradajzom i paprikom zgusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: