Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Kačamak»Kačamak sa svežim mlekom

Kačamak sa svežim mlekom

Kačamak sa svežim mlekom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Da li znate da je palenta italijanski naziv na naš kačamak? A da li znate da je naš kačamak sa svežim mlekom sto puta ukusniji od italijanske palente"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 250 ml
  • voda - 250 ml
  • kukuruzni griz - oko 300g, za kačamak
  • so
  • ulje - 1 šoljica
  • sir - 150 g
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

U odogovarajućoj posudi pomešajte mleko sa vodom i staivte ga da proključa.

Dodajte kukuruzni griz u tankom mlazu i uz neprestano mešanje drvenom kašikom. Mešajte, dok se smesa ne zgusne.

Dodajte so po želji. U posudu za pečenje izmrvite sir, dodjate ulje i isipajte gotovu gustu kukuruznu kašu. Posipajte sir.

Pecite oko 15 minuta u dobro zagrejanoj rerni. Posipajte alevu papriku. Kada se kačamak ohladi, isecite na komade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: