Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Jela u đuvečari»Sir sa paradajzom i pečenim paprikama u đuvečari

Sir sa paradajzom i pečenim paprikama u đuvečari

Potrebitel#165452Potrebitel#165452
Šegrt
3021696
Sir sa paradajzom i pečenim paprikama u đuvečari
Fotografije: Potrebitel#165452
1 / 4
13/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Danas ćemo vam predstaviti jedno veoma ekonomičan, ali neodoljivo ukusan bugarski đuveč, polizaćete prste, tako da zasucite rukave"

Potrebni sastojci

  • sir - 600 g
  • paradajz - 4 srednja
  • paprike - 4 komada, pečene
  • maslac - 80 g
  • jaja - 4 komada, velika ili 8 malih
* merne jedinice

Način pripreme

Ivice svake đuvečare namažite maslacem.

Paradajz oljuštite i isecite na krugove. Pečene paprike isecite na ivice, a sir na pločice.

Na dno svake đuvečare stavite po dve kriške paradajza, nakon toga stavite ploču sira, preko staivte isečenu pečenu papriku, ponovo sir, pospite origanom, ponovo stavite papriku, sir i na kraju pokrijte paradajzom. Na svaki paradajz stavite komadić maslaca.

Đuvečare stavite u hladnu rernu, uključite na 200 stepeni i pecite oko 20 minuta. Nakon toga svaki u đuveč razibjte po jedno ili dva jajeta i pecite bez poklopca dok jaja ne budu gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: