Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečeni sir»Pečeni sir sa paradajzom, paprikama i kačkavaljem

Pečeni sir sa paradajzom, paprikama i kačkavaljem

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Pečeni sir sa paradajzom, paprikama i kačkavaljem
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Ukusno predjelo da ga bocnete, dok ne dođe osnovno jelo - pečeni sir sa paradajzom i paprikama"

Potrebni sastojci

  • sir - 200 g
  • paradajz - 2 komada
  • paprika - 1 - 2 komada
  • topljeni sir - 70 g
  • masline - 10 komada
  • kačkavalj - 150 g
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • origano
  • bosiljak
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite sir na pločice, a topljeni sir - na male kocke.

Isecite paradajz i paprike na šajbne.

Namažite malu posudu za pečenje ili dve đuvečare sa malo maslinovog ulja.

Na dno poređajte sir. Preko njega stavite kriške paradajz, nakon toga paprike.

U svaku krišku paprike stavite po jedno parčence topljenog sira. Dodajte masline i pospite jelo suvim origanom.

Na kraju prelijte sa malo maslinovog ulja.

Stavite u rerni da se peče na gril funkciji 10 minuta na 150 stepeni.

Nakon toga izvadite i pospite obilno narendanim kačkavaljem.

Vratite nazad u rernu na još 10 minuta dok se kačkavalj ne zapeče.

Servirajte pečeni sir sa nekoliko listova svežeg bosiljka.

Brz i ukusan pečeni sir sa paradajzom i paprikom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: