Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Apetisani»Apetitka sa paradajzom i pečenim paprikama

Apetitka sa paradajzom i pečenim paprikama

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Apetitka sa paradajzom i pečenim paprikama
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
14
"Bez konzervanasa, emulgatora i drugih hemijskih supstanci, autetična domaća apetitka"

Potrebni sastojci

  • pečene paprike - 3 - 5 kg, crvene
  • beli luk - šaka
  • paradajz - 2.5 kg
  • peršun - veza
  • biber - po ukusu, mleven
  • ulje - 350 ml
  • sirće - 40 ml
  • šećer - 1 šolja
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo paprike od semenki, pečemo ih i oljuštimo. Sameljmo na mažini sa najkrupnijim nožem.

Oljuštimo paradajz i sameljemo ga.

Pripremanje apetitke je tako što u dubokoj posudi pomešamo sirće, ulje, šećer, so i sve začine.

Stavljamo na vatru i držimo dok smesa ne provri.

Nakon toga dodajemo paradajz, držimo tako dok ne ispare i onda dodajemo paprike.

Ostavljamo tako još 15-25 minuta i onda dodajemo peršun.

Dok je još topla punimo tegle, zatvaramo i okrećemo naopako.

Sterilizujemo 10-15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: