Način pripreme
Pomešajte žumanca sa šećerom, dodajte ulje i promešajte. U njoh dodajte kakao, vanilin šećer, mleko i prethodno pomešano brašno i prašak za pecivo.
Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Smesu sipajte u pleh prečnika 24 cm, namazan maslacem i posut brašnom. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni 15 minuta.
Za to vreme napravite nadev tako što oljuštite jabuke i izrendate ih. Dodajte sveže isceđen sok od limuna i promešajte. U njih dodajte belanca i šećer, umućene viljuškom, i spatulom dobro mešajte smesu.
Kad prođe 15 minuta, preko pečene osnove ravnomerno rasporedite nadev od jabuka. Vratite u rernu i pecite oko 30 minuta, proverite čačkalicom za zube da li je gotovo.
Ostavite kolač da se potpuno ohladi i prelijte glazurom koju prirpemate na sledeći način: sjedinite sve sastojke za nju i rastopite na pari dok ne dobijete glatku, tečnu smesu.
Ostavite gotov kolač da se ponovo ohladi. Brz, sočan kolač, sa očaravajućim mirisom jabuka, cimeta + čokoladnog sosa.