Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od Jabuke»Sočan kolač sa jabukama i urmama à la Šula Modan

Sočan kolač sa jabukama i urmama à la Šula Modan

Gabriela TsulinGabriela Tsulin
Šegrt
4956813
Sočan kolač sa jabukama i urmama à la Šula Modan
Fotografije: Gabriela Tsulin
1 / 2
21/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"Sigurno niste probali ukusniji kolač sa jabukama"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 5 - 6 komada (veoma krupne)
  • jaja - 3
  • maslac - 80 grama
  • šećer od urmi - 100 grama
  • brašno - 200 grama (mleveno u kamenom mlinu)
  • prašak za pecivo - 10 grama
  • cejlonski cimet - 10 grama
  • za premazivanje
  • maslac - 70 grama
  • sirup od urmi - 50 grama, StrumaFruit
  • orasi - 50 grama
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite jabuke od unutrašnjosti i izrendajte ih na krupno rende.

Umutite jaja sa šećerom od urmi da se dobije sipkast krem (koliko je moguće). Ja sam mutila smesu otprilike pet minuta.

Zatim dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo, cejlonski cimet i istopljeni kravlji maslac. Dobro izmešajte.

Uzmite jedan kalup za kolač (standardna dimenzija) i sipaje polovinu smese.

Odozgo rasporedite polovinu izrendanih jabuka.

Rasporedite još jedan sloj smese i ponovo pospite ostalim izrendanim jabukama. Završite slojem smese.

Pecite kolač od jabuka u rerni prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30-35 minuta.

Ja sam koristila i ventilator. Proveravajte da li je gotovo čačkalicom za zube ili drvenim štapićem.

Za to vreme istopite kravlji maslac i u njega dodajte sirup od urmi i istucajte orahe na male komadiće.

Kada se kolač ispeče, izvadite ga iz rerne i zalijte smesom. Vratite ga ponovo u rernu na 5-6 minuta.

Isključite rernu i ostavite kolač unutra, ali odškrinite vratašca rerne kako bi se hladio.

Isecite i konzumirajte sa lopticom kiselog mleka ili umućenom pavlakom.

Sočni kolač sa jabukama i urmama à la Šula Modan je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: