Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od Jabuke»Kolač sa jabukama i kremom

Kolač sa jabukama i kremom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922954k332
Kolač sa jabukama i kremom
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
26/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
10
"Sočan i neverovatno ukusan kolač sa jabukom, s kojim možete još danas da obradujete sve ukućane"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 150 g
  • maskarpone sir - 100 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • ulje - 50 ml
  • so - 1 prstohvat
  • jabuke - 2 komada
  • brašno - 300 g
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • za krem
  • sveže mleko - 1 l
  • vanila - 1 kesica
  • šećer - 270 g
  • skrob - 100 g, kukuruzni
  • žumanca - 6 komada
  • kora limuna - 1 kašičica, izrendana
  • maslac - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Počnite sa mlečnim kremom, on treba da bude ohlađen.

U posudi umutite žumanca sa šećerom, vanilom, skrobom i izrendanom korom limuna. Sipajte hladno mleko i mešajte dok smesa ne postane homogena.

Sipajte smesu u šerpu sa debelim dnom i stavite na umerenu vatru i kuvajte uz neprestano mešanje dok se ne zgusti.

Na kraju dodajte iseckani maslac i mešajte dok ga krem u potpunosti ne usvoji. Krem pokrijte streč folijom i ostavite sa strane da se ohladi.

Ogulite i isecite jabuke na male kockice, prelijte ih limunovim sokom.

U posudi umutite jaja sa šećerom i prstohvatom soli. Dodajte maskarpone sir, sveže mleko i ulje, mešajte dok se ne dobije homogena smesa. Dodajte jabuke i prethodno prosejano brašno, pomešano sa praškom za pecivo, mešajte dok se ne dobije homogena smesa.

U tepsiju obloženu papirom za pečenje sipajte smesu za sočni kolač sa jabukama, odozgo ravnomerno rasporedite ohlađeni krem i stavite tepsiju u prethodno zagrejanu rernu na 170°C i pecite otprilike 50-55 minuta.

Sočan i neverovatno ukusan kolač sa jabukama i kremom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: