Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebra sa šargarepom i krompirom

Svinjska rebra sa šargarepom i krompirom

Svinjska rebra sa šargarepom i krompirom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
2
"Ne pokušavajte da ostavite utisak na muža ćufticama od povrća! Muškarci više vole svinjska rebra!"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 500 g
  • krompir - 500 g
  • šargarepa - 2 komada
  • ruzmarin
  • soja sos
  • univerzalni začin - za svinjsko meso
  • belo vino - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjska rebra se začine začinom za meso i soja sosom. Ostavljaju se u posudi pokrivenoj folijom i u frižideru 2-3 sata da se mariniraju.

Za to vreme krompir i šargarepe se očiste i iseku na trake. Stavljaju se u posudu za pečenje namazanu masnoćom i posipaju se solju, biberom i sitno isečenim ruzmarinom.

Odozgo se poređaju rebra, sipa se čaša belog vina. Pokriva se aluminijumskom folijom. Peče se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni jedan sat.

Sklanja se folija i zapeče se još 20 minuta da se dobije hrskava korica. Rebra se serviraju sa garnirungom od šargarepe i krompira. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: