Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebra sa krompirom

Svinjska rebra sa krompirom

Svinjska rebra sa krompirom
Fotografije: Charodeikata
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Svinjska rebra sa krompirom - sjajno jelo za ručak ili večeru"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • svinjska rebra - 1/2 kg
  • ulje
  • aleva paprika
  • beli luk
  • mirođija
  • lovorov list
  • paradajz pire - 3 kašike ili ljutenica
  • topljeni sir - 200 g
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se oljušti, opere i iseče na kriške, dodaje se topljeni sir, isečen na parčiće u svi ostali sastojci.

Sipa se voda, da prekrije krompir do polovine.

Posuda sa pripremljenim svinjskim rebrima sa krompirom se pokriva folijom i stavlja se u vruću rernu na oko 40 minuta, dok krompir ne omekša.

Nakon toga se sklanja folija, stavlja se (po želji) paradajz pire ili domaća ljutenica, meša se i sve se zapeče dok ne porumene svinjska rebra sa krompirom.

Beleška: Ako nemamo pri ruci foliju, možemo i da ne dinstamo, ipak će biti mnogo ukusno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: