Domači kolači sa mašću

14/07/2018
"Znamo od majsrota, da se najukusniji kolači ne prave sa maslacem, nego sa mašću, svinjskom mašću "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije20
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano968
  • Pregledi tokom meseca42
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipamo 3 šolje brašna, dodajemo rastopljenu mast, ne vrelu, kiselo mleko, sode, vanilu i mešamo viljuškom da se sastojci pomešaju, dok ne dobijemo loptu od testa, posle rukama zamesimo meko testo.

Ratluk sečemo na komade. Uzimamo loptu testa, spljeskamo dlanovima i stavljamo komad ratluka. Oblikujemo loptu i poređamo u pleh.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene. Izvadimo i dok su još toplo posipamo šećerom u prahu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar