Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjska kolenica u zemljanom ćupu

Svinjska kolenica u zemljanom ćupu

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Svinjska kolenica u zemljanom ćupu1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
140 min.
Ukupno
165 min.
Porcije
4
"Šta se dobija kada zajedno stavite krtu kolenicu, vrganje i kisele krastavčiće i zemljeni ćup? Pravi praznik za čula!"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 komad, kolenica, prednji deo /600 g/
  • krompir - 3 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • vrganji - 300 g, sveži
  • kiseli krastavčići - 200 g
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • paradajz pire - 2 kašičice
  • lovorov list - 1 komad
  • kačkavalj - 100 g
  • ulje - 100 ml
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • biber - 1 - 2 kašičice
  • aleva paprika - 1 - 2 kašičice
  • so - 1 - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsku kolenicu pospite sa po 1 kašičicom aleve paprike i bibera. Obilno prelijte uljem i namažite paradajz pireom. U pleh poređajte krompir, oljušten i ceo, takođe i šargarepu, takođe celu. Dodajte oko 500 ml vode, uvijte aluminijumskom folijom i pecite oko 120 minuta na 200-220 stepeni.

Dinstano meso izvadite i odvojite od kostiju, nakon toga isecite na porcije. Pečurke isecite na kriške i propržite u ugrejanom maslinovom ulju. Dodajte prstohvat-dva soli.

Kisele krastavčiće isecite na žilijen, a čenove belog luka izgnječite. Meso, pečurke, kisele krastavčiće i beli luk pomešajte i dinstajte oko 5 minuta na tihoj vatri u 2-3 kutlače od bujona iz kolenice.

Ostavite na oko 10 minuta da se mirisi pomešaju, nakon toga pospite rendanim kačkavaljem i pecite u ugrejanoj rerni oko 15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: