Način pripreme
Svinjsku kolenicu pospite sa po 1 kašičicom aleve paprike i bibera. Obilno prelijte uljem i namažite paradajz pireom. U pleh poređajte krompir, oljušten i ceo, takođe i šargarepu, takođe celu. Dodajte oko 500 ml vode, uvijte aluminijumskom folijom i pecite oko 120 minuta na 200-220 stepeni.
Dinstano meso izvadite i odvojite od kostiju, nakon toga isecite na porcije. Pečurke isecite na kriške i propržite u ugrejanom maslinovom ulju. Dodajte prstohvat-dva soli.
Kisele krastavčiće isecite na žilijen, a čenove belog luka izgnječite. Meso, pečurke, kisele krastavčiće i beli luk pomešajte i dinstajte oko 5 minuta na tihoj vatri u 2-3 kutlače od bujona iz kolenice.
Ostavite na oko 10 minuta da se mirisi pomešaju, nakon toga pospite rendanim kačkavaljem i pecite u ugrejanoj rerni oko 15 minuta.