Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Meze»Usoljena svinjska kolenica

Usoljena svinjska kolenica

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
12527341
Usoljena svinjska kolenica
Fotografije: Sergei Anchev
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
4
"Nema potrebe da razmišljate kakvo meze ćete staviti na sto svaku put, čim vam dođu gosti - pobrinuli smo se da vam osiguramo recept za savršenu usoljenu svinjsku kolenicu"

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 1 sa kožom (1, 5 - 2 kg)
  • morska so - 2 šolje
  • biljni maslac - 2 kašike
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • biber - 1 kašičica, mleveni
  • piskavica - 1/2 kašičice, u prahu
  • lovorov list - 2 komada
  • ruzmarin - grančica
* merne jedinice

Način pripreme

Oštrim nožem napravite po kolenici desetak razreza.

Stavite u ne mnogo široku posudu, zatrpajte solju i dolijte vodu da prekrije. Tako kolenica stoji 24 sata.

Napravite smesu od biljnog maslaca, aleve paprike, bibera i piskavice. Njom dobro natrljajte meso.

Nakon toga dobro uvijte u aluminijumsku foliju, stavite u odgovarajuću posudu sa šoljom vode, lovorovim listom i ruzmarinom. Ide u rernu na dva sata na 150 stepeni sa poklopcem.

Ostavite usoljenu svinjsku kolenicu na hladno i provetrivo mesto nedelju dana.

Nakon toga stavite meze u frižider ili na hladno mesto u torbu.

Ne potcenjujte ovu kolenicu. Sa kožom je i posebnog je ukusa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: