Špikovana svinjska kolenica

Špikovana svinjska kolenica1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
6
"Kolenica o kojoj svaki muškarac mašta... Dajte mu recept i neka je skuva."

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 1 komad, otprilike 1.5 kg
  • krompir - 1.2 kg
  • beli luk - 10 komada, čenovi
  • aleva paprika
  • so
  • crni biber
  • čubar
  • ulje
  • šargarepa - 3 komada
  • pečurka - 10 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo skidamo kožu sa kolenice, ukoliko je ima. Nakon toga je hladnom vodom dobro operemo.

Oštrim nožem prvimo duboke razreze od oko 3-4 cm (otprilike 10 komada).

Nakon toga u svaku dobijenu rupu stavljamo po jedan oljušten čen belog luka.

Kolenicu posipamo alevom paprikom, čubrom, solju i s malo ulja. Dobro izmasiramo meso dok se začini ne pomešaju.

Na dno jense posude stavljamo krompir, krupno naseckan, prethodno opran i oljušten zajedno sa šargarepom i pečurkama, koje su takođe u komadima.

Začinimo samo solju. Mešamo povrće i stavljamo između njih već začinjenu kolenicu.

Sve to zalivamo sa 50-60 mililitara ulja i pola čaše belog vina.

Stavljamo poklopac i pečemo kolenicu u hladnoj rerni na 150 stepeni otprilike 3 sata.

Neka vam je slatko sa mojom špikovanom svinjskom kolenicom!

Pogledajte još šta je tačno kolenica, kao i kako da očistite kolenicu od kostiju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: