Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Bataci, glazirani sa barbikju sosom

Bataci, glazirani sa barbikju sosom

Martina TrakovaMartina Trakova
Pomoćnik kuvara
551024316
Bataci, glazirani sa barbikju sosom
Fotografije: Martina Trakova
1 / 3
19/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Smatramo, da je ovo jedan od najukusnijih načina za spremanje pilećih bataka"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada
  • velo vino - 200 ml
  • aleva paprika
  • so
  • biber
  • psikavica
  • origano
  • ulje - 2 kašike
  • sos barbikju - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćene i oprane bataka mažemo dobro uljem i začinima. U unapred zagrejanu rernu na 250 stepeni stavljamo posudu s batacima.

Oko 15 minuta pečemo, nakon čega prelivamo vinom i vraćamo ponovo u rernu i smanjujemo na 180-200 stepeni.

Pogledamo i ako je neophodno dolivamo malo tople vode. Pečemo dok ne bude gotovo. Nakon što su se ispekli mažemo ih barbikju sosom i vraćamo u rernu na 10 minuta.

Serviramo tople sa odgovarajućim garnirungom ili salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: