Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Burgeri»Teleći burger sa kečapom i barbikju sosom

Teleći burger sa kečapom i barbikju sosom

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
1637997854
Teleći burger sa kečapom i barbikju sosom
Fotografije: Evgenia
1 / 3
08/06/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Šta kažete na jedan teleći burger danas?"

Potrebni sastojci

  • zemička za burgere - 2 komada, domaći ili gotovi
  • teleći burger - 2 komada, 300 g
  • čedar - 2 lista, President
  • zelena salata - 2 lista
  • kečap - 70 g
  • barbikju sos - 2 supene kašike
  • maslinovo ulje - 20 ml
  • crveni luk - 1 komad
  • smeđi šećer - 1 supena kašika
  • bosiljak
  • pesto - 2 šolje, Siciliana sa bosiljkom i belim lukom
  • senf - 1 kašičica
  • paradajz - 1 komad
  • sos od belog luka
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Pečemo teleće burgere u maloj rerni zajedno sa crvenim lukom iseckanim na kolutove i posutim smeđim šećerom, tako što ih zalivamo s malo ulja.

Kada su gotovi, stavljamo na njih čedar sir da se blago istopi. Kečap i barbikju sos pravimo tako što pomešamo kečap, barbikju sos, maslinovo ulje i bosiljak u šerpi na slaboj vatri i mešamo dok ne provri.

Paradajz sečemo na kolutove. Zemičke sečemo na dva dela uzdužno kroz sredinu, tako što okrećem svaku da sredina bude dole u tepsiji gde smo zapekli burgere i zapečemo i njih blago u rerni.

Posle premazujemo donju polovinu svake zemičke za burger (koja je upila pre toga masnoću burgera iz tepsije) pestom i senfom.

Stavljamo list zelene salate, a na njega teleći burger sa čedar sirom. Slede karamelizovani luk i kolutovi paradajza.

Zalivamo sosom od belog luka i kečapom i barbikju sosom.

Na kraju stavljamo donju polovinu zemički i pričvrstimo svaki teleći burger drvenim štapićem.

Naš teleći burger sa kečapom i barbikju sosom poslužujemo sa garnirungom od prženih krompirića.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: