Način pripreme
Pečemo teleće burgere u maloj rerni zajedno sa crvenim lukom iseckanim na kolutove i posutim smeđim šećerom, tako što ih zalivamo s malo ulja.
Kada su gotovi, stavljamo na njih čedar sir da se blago istopi. Kečap i barbikju sos pravimo tako što pomešamo kečap, barbikju sos, maslinovo ulje i bosiljak u šerpi na slaboj vatri i mešamo dok ne provri.
Paradajz sečemo na kolutove. Zemičke sečemo na dva dela uzdužno kroz sredinu, tako što okrećem svaku da sredina bude dole u tepsiji gde smo zapekli burgere i zapečemo i njih blago u rerni.
Posle premazujemo donju polovinu svake zemičke za burger (koja je upila pre toga masnoću burgera iz tepsije) pestom i senfom.
Stavljamo list zelene salate, a na njega teleći burger sa čedar sirom. Slede karamelizovani luk i kolutovi paradajza.
Zalivamo sosom od belog luka i kečapom i barbikju sosom.
Na kraju stavljamo donju polovinu zemički i pričvrstimo svaki teleći burger drvenim štapićem.
Naš teleći burger sa kečapom i barbikju sosom poslužujemo sa garnirungom od prženih krompirića.
Neka vam je slatko!