Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom na pari. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi 2 minuta. Prosejte brašnp sa kakaom i pomešajte sa jajima. Namažite kalup za pečenje prečnika 23 cm i sipajte testo unutra. Pecite u ugrejanoj rerni na 190 stepeni 15 minuta.
Pomešajte želatin sa hladnom vodom i ostavite da odstoji 5 minuta. Podelite koru na dva dela i stavite jedan u kalup za pečenje. Stavite posudu sa želatinom u toplu vodu dok se ne rastopi.
Rastopite čokoladu na pari. Umutite maskarpone sa šećerom, vanilom, kiselim mlekom i toplom vodom. Sipajte želatin u smesu sa maskarponeom.
Polovinu smese sipajte u drugu posudu i pomešajte sa rastopljenom čokoladom. Sipajte preko kore i pokrijte drugom korom. Završite tortu preostalim maskarponeom, ostavite da se ohladi nekoliko sati i servirajte.
Još recepata za čokoladne torte:
Đavolska čokoladna torta
Čokoladna torta bez brašna
Čokoladna torta bez glutena
Velika čokoladna torta
Čokoladna torta sa orasima
Čokoladna torta sa palačinkama
Čokoladna torta Vegan