Način pripreme
Oljuštite i isecite dinju i breskvu na kocke. Pomorandžu i limun takođe oljuštite od kora, sklanajući dobro sve bele delove i semenke, isecite i njih na male parčiće.
Stavite svo voće u blender zajedno sa šećerom. Ako vam je mašina moćna, stavite i nekoliko kocki leda, da se samelju sa svim ostalim.
Uključite na maksimalnu brzinu, da se samelje do maksimalne finoće konzistencije gustog nektara.
Moguće je da se postignu dobri rezultati pomoću ručnog miksera ali ja lično nisam probala (ako koristite ručni mikser ne stavljajte led, podrazumeva se).
Dobijeni voćni nektar razredite hladnom vodom, prebacite u bokal s kockama leda i servirajte odmah.
U slučaju da nećete odmah konzumirati ne stavljajte led, stavite bokal u rižider i neposredno pre serviranja stavite led.
Jedan čudesan napitak za sveže i lepo leto!