Torta od Tofifi sa pavlakom

ElenaElena
Početnik
237455
Torta od Tofifi sa pavlakom
Fotografije: Elena
1 / 3
21/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
80 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
14
"Za dame na dijeti - po jedno parče, za sve ostale - jedite do mile volje"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 6 komada
  • crna čokolada - 120 g
  • brašno - 120 g
  • šećer - 160 g
  • maslac - 120 g
  • šećer u prahu - 40 g
  • za prvi krem
  • tečna pavlaka - 200 ml, za mućenje
  • mlečna čokolada - 200 g, sa lešnicima
  • za drugi krem
  • tečna pavlaka - 200 ml, za mućenje
  • šećer - 100 g
  • za ukras
  • karamel bombone - 1 kesica
  • bombone tofifi - 1 kutija
  • crna čokolada - 100 g
  • tečna pavlaka - 100 ml, za mućenje
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo sa pripremom kore. U dve posude odvojimo žumanca od belanaca. Belanca umutimo sa šećerom na mekan krem, a žumanca umutimo sa šećerom u prahu.

Rastopimo čokoladu na pari. U nju dodajemo maslac i dobro promešamo. Dodajemo smesu od čokolade u žumanca. U dobijenu smesu počinjemo da dodajemo belanca i prosejano brašno u porcijama. Pažljivo mutimo smesu spatulom da bi smesa bila mekana.

Sipamo u okrugao pleh sa dnom koje se skida, prečnika oko 24 cm, obložen papirom za pečenje. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Kad se ispeče, ostavljamo da se ohladi u kalupu. Hladnu koru sečemo na tri dela po horizontali.

Za prvi krem ugrevamo pavlaku na vatri, nakon toga dodajemo izlomljenu čokoladu i mešamo dok se ne rastopi.

U okrugao pleh, u kome smo pekli koru, počinjemo da ređamo tortu. Stavljamo prvu koru, sipamo čokoladni ganaš sa lešnicima i odozgo rasporedimo polovinu karamel bomobna, prethodno isečenih na male komade.

Stavljamo drugu koru. Preko sipamo 2/3 os drugog krema (prethodno umućenog na sneg), a odozgo preostalu polovinu karamel bomobna.

Pokrivamo trećom korom.

Stavljamo tortu u frižider da se malo ohladi, a za to vreme pripremamo ukras.

Ugrevamo 100 ml tečne pavlake i dodajemo 100 g izlomljene čokolade. U odvojenu pavlaku dodajemo malo od ovog ganaša tako da dobijemo bež krem.

Izvadimo tortu iz kalupa i delom krema namažemo tortu sa strane. Sipamo preostali ganaš u centar torte, sa strane napravimo velike ružice od bež krema i tortu ukrašavamo Tofifi bombonama.

Stavljamo tortu u frižider da se lepo stegne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: