Način pripreme
Počinjemo sa pripremom kore. U dve posude odvojimo žumanca od belanaca. Belanca umutimo sa šećerom na mekan krem, a žumanca umutimo sa šećerom u prahu.
Rastopimo čokoladu na pari. U nju dodajemo maslac i dobro promešamo. Dodajemo smesu od čokolade u žumanca. U dobijenu smesu počinjemo da dodajemo belanca i prosejano brašno u porcijama. Pažljivo mutimo smesu spatulom da bi smesa bila mekana.
Sipamo u okrugao pleh sa dnom koje se skida, prečnika oko 24 cm, obložen papirom za pečenje. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Kad se ispeče, ostavljamo da se ohladi u kalupu. Hladnu koru sečemo na tri dela po horizontali.
Za prvi krem ugrevamo pavlaku na vatri, nakon toga dodajemo izlomljenu čokoladu i mešamo dok se ne rastopi.
U okrugao pleh, u kome smo pekli koru, počinjemo da ređamo tortu. Stavljamo prvu koru, sipamo čokoladni ganaš sa lešnicima i odozgo rasporedimo polovinu karamel bomobna, prethodno isečenih na male komade.
Stavljamo drugu koru. Preko sipamo 2/3 os drugog krema (prethodno umućenog na sneg), a odozgo preostalu polovinu karamel bomobna.
Pokrivamo trećom korom.
Stavljamo tortu u frižider da se malo ohladi, a za to vreme pripremamo ukras.
Ugrevamo 100 ml tečne pavlake i dodajemo 100 g izlomljene čokolade. U odvojenu pavlaku dodajemo malo od ovog ganaša tako da dobijemo bež krem.
Izvadimo tortu iz kalupa i delom krema namažemo tortu sa strane. Sipamo preostali ganaš u centar torte, sa strane napravimo velike ružice od bež krema i tortu ukrašavamo Tofifi bombonama.
Stavljamo tortu u frižider da se lepo stegne.