Način pripreme
Maslac se otopi i ohladi. U posudi se umute jaja i šećer, dodaje se kisela pavlaka, ohlađeni maslac i sve se umuti mikserom.
Na kraju se proseje brašno sa praškom za pecivo i jedna vanila, promeša se u smesu za kolač i sipa se preko papira u posudu za pečenje 22-24 cm. Oprano voće se seče na polumesece i ređa se odozgo kao cvet.
Posipa se kristal šećerom i peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok čačkalica ne bude suva. Kolač se izvadi na rešetku, papir se sklanja.
Mikserom se muti belance sa šećerom u prahu i dodaje se šećerni sirup od zove ili čist šećerni sirup.
Kolač se maže pomoću kašičice i vraća se u zagrejanu rernu na 5 minuta.
Servira se ohlađen sa šoljom kafe, a ukus je raskošan od maslaca, vanile i blago kiseo od kajsije.