Način pripreme
Brašno prosejte, dodajte šećer i promešajte. Maslac (80 g) umutite mikserom. Dodajte žumanca i koru od limuna. Treba da dobijete glatko testo. Napravite loptu od testa i omotajte je u providnu foliju. Ostavite testo u frižider na 30 minuta. Uključite rerni i zagrejte je na 200 stepeni.
Operite i očistite trešnje od koštica, pa ih presecite na pola. Ostatak maslaca stavite u kalup za tortu i premažite ga. Na dno kalupa pospite šećer u prahu i poređajte trešnje. Testo razvucite u krug prečnika 28 cm i pokrijte ga trešnjama.
Pecite oko 25 minuta. Ostavite kolač da se ohladi u kalupu, a nakon toga ga izvadite i ostavite ga da se potpuno ohladi. Umutite pavlaku u šlag. Uz pomoć šprica ukrasite kolač šlagom.
Kolač možete pripremiti i sa trešnjama iz konzerve.