Način pripreme
Operite tikvice, odsecite im krajeve i prvo prepolovite svaku poprečno, nakon toga 4 dobijena parčeta isecite uzduž po sredini, da dobijete 8 čamaca.
Stavite ih u rernu, prelivene maslinovim uljem i sa malo soli da se zapeku dok ne postanu zlataste (temperatura - 200 stepeni).
Izvadite i ostavite da se prohlade, a za to vreme operite i isecite spanać. Izdinstajte ga u maslacu sa malo maslinovog ulja i soli, dok ne omekša i stavite beli luk i začine.
Kuvajte još 2 minuta i sklonite sa vatre.
Izvadite unutrašnjost tikivca i pomešajte ih sa sirom - namrvljenim.
Ujedinite smesu od spanaća i tikvica i napunite čamčiće njom.
Pospite narendanim kačkavaljem - toliku količinu koliko vam se sviđa i vratite u rernu, da ispečete dok ne dobijete blago zlatastu preplanulost na istoj temperaturi.
Ovim su naše punjene tikvice gotove, idealne za jedan lagan ručak ili večeru.
Prijatno!