Način pripreme
Kroz široki deo se raseku grudi kako bi se oblikovao džepić, pazeći da se ka kraju tanki deo ne raseče u potpunosti.
Pomešaju se začini za pile i utrljaju u njega.
Zamrznuti spanać mora da omekša. Opcija za to je na pari, na ringli poklopljeno sa malkice vode ili na isti način sa nekoliko kapljica vode, poklopljen tanjirom u mikrotalasnoj na 1 minut.
Kada toga se ostavlja da se malo ohladi i maksimalno dobro ocedi.
Kada je spanać gotov, pomeša se sa izmrvljenim sirom, krem sirom, naseckanim lukom i mirođijom i sveže ceđenim sokom limete.
Ovom smesom se pažljivo pune pileći džepići i svaki se zatvara čačkalicom za zube.
U zagrejanom ulju se propržava pile sa spanaćem sa obe strane, otprilike 3-4 minute po strani.
Kada toga se prebacuje u tepsiju i peče se dok ne bude gotovo otprilike 15-20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C.
Umesto toga, pileće grudi punjene spanaćem i sirom mogu po želji da se u potpunosti dovrše u tiganju.