Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Tikvice u Rerni»Tikvice punjene kačkavaljem i sirom

Tikvice punjene kačkavaljem i sirom

MarianaMariana
Šef kuhinje
261682k49
Tikvice punjene kačkavaljem i sirom
Fotografije: Mariana
1 / 2
30/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Jedan-dva i jelo je gotovo Obožavamo takve recepte - brze, lake i ukusne!"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad
  • mirođija - 2 kašike
  • so
  • biber
  • sir - 60 g
  • kačkavalj - 50 g
  • ulje - 2 kašike
  • beli luk - 1 čen
* merne jedinice

Način pripreme

Operem tikvicu. Sečem je na pola. Sečem mirođiju na sitno. Izdubljujem unutrašnjost i nakon toga je sečem na sitno.

Budući da mi je tikvica krhka, nema ni velike semenke. Sečem na sitno beli luk. Kačkavalj rendam na rende. Sir gnječim viljuškom.

Sve stavljam u posudu zajedno sa uljem. Dodajem so i biber po ukusu i kašiku mirođije. Tikvice sečem nakon toga po sredini i tako dobijam 4 komada.

U tiganju sa 2 kašike ulja provlačim ih lagano sa obe strane. Isečenu unutrašnjost takođe lagano mešam u tiganju 2 minuta.

Dodajem i nju u posudu. Posle punim 4 komada smesom pomoću kašike. Posipam ih sa kašikom mirođije. Pečem u posudi za pečenje namazanoj uljem na 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: