Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Tikvice iz rerne»Tikvice punjene mlevenim mesom i topljenim sirom

Tikvice punjene mlevenim mesom i topljenim sirom

gerganagergana
Početnik
10327
Tikvice punjene mlevenim mesom i topljenim sirom
Fotografije: gergana
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Današnja tema su punjene tikvice. Šta kažete na ove? Mi smo se jednostavno zaljubili u njih"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada (srednje)
  • mleveno meso - 300 g
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • sok od paradajza - 150 g
  • so
  • biber
  • kumin
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • topljeni sir - 1 pakovanje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i presecite tikvice na pola po dužini da dobijete dve polovine u obliku čamca. Nakon toga, kašikom, očistite unutrašnjost tikvica i ostavite je po strani. Očišćene tikvice poređajte u pleh i posolite ih.

Uključite rernu na 180 stepeni i stavite tikvice da se lako zapeku. Za to vreme, sitno naseckajte luk, beli luk i mali deo unutrašnkosti od tikvica. Dinstajte ovu smesu u ulju.

U dinstano povrće dodajte paradajz sok, mleveno meso i začine i upržite dok ne bude gotovo.

Izvadite tikvice iz rerne i napunite ih gotovim nadevom. Nakon toga, preko svega stavite nasečeni topljeni sir nasečen na kolutove.

Vratite u rernu da se zapeče oko 20 minuta na 250 stepeni. Poslužite uz sos od belog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: