Tikvice punjene mlevenim mesom i topljenim sirom

Toni AleksovToni AleksovDžedaj17712
05/03/2019
"Današnja tema su punjene tikvice. Šta kažete na ove? Mi smo se jednostavno zaljubili u njih "
Priprema30 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno55 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano81
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada (srednje)
  • mleveno meso - 300 g
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • sok od paradajza - 150 g
  • so
  • biber
  • kumin
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • topljeni sir - 1 pakovanje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i presecite tikvice na pola po dužini da dobijete dve polovine u obliku čamca. Nakon toga, kašikom, očistite unutrašnjost tikvica i ostavite je po strani. Očišćene tikvice poređajte u pleh i posolite ih.

Uključite rernu na 180 stepeni i stavite tikvice da se lako zapeku. Za to vreme, sitno naseckajte luk, beli luk i mali deo unutrašnkosti od tikvica. Dinstajte ovu smesu u ulju.

U dinstano povrće dodajte paradajz sok, mleveno meso i začine i upržite dok ne bude gotovo.

Izvadite tikvice iz rerne i napunite ih gotovim nadevom. Nakon toga, preko svega stavite nasečeni topljeni sir nasečen na kolutove.

Vratite u rernu da se zapeče oko 20 minuta na 250 stepeni. Poslužite uz sos od belog luka.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar