Pržene tikvice sa jajima i sirom

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
286
23/07/2018
"Improvizovali smo i dobili odlično ukusno jelo, a sada je vaš red "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 426
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad
  • jaja - 4 komada
  • sir - 200 g
  • ulje - 1 kašičica
  • svež beli luk - 1 struk
  • kačkavalj - 50 g
  • aleva paprika - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice ogulite i narendajte.

Zagrejte ulje u tiganju i stavite u tiganj tikvice. Pržite, nerpestano mešajući, dok ne omekšaju i dok blago ne porumene.

Beli luk sitno iseckajte i dodajte ga tikvicama. Pržite još malo, a aztim izmrvite sir. Promešajte i poravnajte smesu.

Razbijte jaja na nekoliko mesta i preko narendajte kačkavalj. Poklopite tiganj i pržite dok jaja ne budu gotova.

Posipajte malo aleve paprike.

Jelo odmah poslužite.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar