bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Tikvice u Rerni»Tikvice sa jajima i sirom u rerni

Tikvice sa jajima i sirom u rerni

Tikvice sa jajima i sirom u rerni
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
02/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije3
"Znamo 501 recept sa tikvica, ali baš ovaj nismo znali"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada
  • luk - 2 mladi, struka
  • paradajz - 1 komad
  • sir - 200 g
  • jaja - 3 komada
  • ulje - 1/2 šolje
  • mirođija
  • beli luk - 3 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i prepolovite tikvice. Izvadite jezgro uz pomoć kašike. Blanširajte ih na kratko vreme u posoljenoj vodi. Ocedite ih.

Dinstajte u zagrejanoj masnoći sitno isečeni luk, jezgro tikvice i paradajz.

Poređajte tikvice u pleh, stavite nadev i polijte smesom umućenih jaja i sira.

Pospite uljem. Pecite u rerni dok ne bude gotovo.

Ukrasite mirođijom i belim lukom. Servirajte sa kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: