Pileći bataci sa pivom i medom u rerni

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
23/07/2018
"Nije samo pečena piletina, već simfonija ukusa i aroma, sakupljenih u posudi za pečenje "
Priprema30 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno65 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 896
  • Pregledi tokom meseca31
  • Pregledi tokom sedmice15
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i osušimo mnogo dobro pileće batake.

Stavljamo ih u duboku posudu i sipamo dve vrste bibera, kao i maslinovo ulje.

Utrljavamo ih tako da svuda bude začina. Ostavljamo da se mariniraju oko 30 minuta.

Rastvaramo med u pivu uz neprestano mešanje i njega sipamo u batake.

Nakon što prođe 30 minuta, stavljamo ih u posudu za pečenje, prelivamo ih marinadom ako je preostala.

Stavljamo u prethodno zagrejanu rernu na 190 stepeni i pečemo oko 30-35 minuta.

Tokom pečenja ih okrećemo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar