Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći bataci sa pivom i medom u rerni

Pileći bataci sa pivom i medom u rerni

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Pileći bataci sa pivom i medom u rerni
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
2
"Nije samo pečena piletina, već simfonija ukusa i aroma, sakupljenih u posudi za pečenje"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • pivo - 100 ml
  • med - 1 kašika
  • beli biber
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i osušimo mnogo dobro pileće batake.

Stavljamo ih u duboku posudu i sipamo dve vrste bibera, kao i maslinovo ulje.

Utrljavamo ih tako da svuda bude začina. Ostavljamo da se mariniraju oko 30 minuta.

Rastvaramo med u pivu uz neprestano mešanje i njega sipamo u batake.

Nakon što prođe 30 minuta, stavljamo ih u posudu za pečenje, prelivamo ih marinadom ako je preostala.

Stavljamo u prethodno zagrejanu rernu na 190 stepeni i pečemo oko 30-35 minuta.

Tokom pečenja ih okrećemo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: