Pileći file sa medom, senfom i maslinovim uljem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
24/07/2018
"Nema potrebe da vam poželimo prijatno jelo, sigurni smo da je toliko ukusno da ćete odmah olizati tanjir "
Priprema16 min.
Kuvanje17 min.
Ukupno33 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano554
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pileći file, opran i osušen, natrljajte biberom i nakon toga prelijte svežim mlekom - tek toliko da ga prekrije. Stavite grančice ruzmarina između mesa ili jednostavno odozgo, uvijte streč folijom i ostavite tokom jedne noći u frižideru.

Sledećeg dana, pre nego što spremite jelo. koje je tako brzo i lako, izvadite posudu sa meso 30 minuta na sobnu temperaturu.

Za to vreme promešajte dobro med i senf, možete da koristite dižonski ili retro - kako vam se sviđa, sa oba ispada sjajno.

Za više sosa možete da povećate količinu ili da kuvate - ako želite da preovlada slatki ukus, da stavite naravno med i senf.

Pileće meso i ruzmarin izvadite iz mleka i osušite. Isecite file na parčiće, ne mnogo debele i posolite, a listiće začina iskidajte, bacajući stabljiku.

Zagrejte kašičice maslinovog ulja na jakoj vatri i zapecite parčiće mesa, dok ne počnu lagano da dobijaju boju. Stavite i maslac u kuvajte još minut, nakon toga dodajte smesu od meda i senfa i ruzmarina.

Smanjite temperaturu odmah i mešajući kuvajte još 2-3 minuta.

Ostavite sa strane još 2-3 minuta pod poklopcem, da se slegnu ukusi i servirajte.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar