Pečena jagnjetina sa krompirom i pivom iz rerne

24/07/2018
"Jagnjetina, krompir i pivo - tri osnovna razloga da odložite planove za dijetu na neodređeno vreme "
Priprema10 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno130 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano141
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 600 g
  • mladi krompir - 700 g
  • so
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • maslac - 50 g
  • pivo - 200 ml
  • nana - sveža
  • selen - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir, isecite ga na krupnije komade i poređajte na dno vatrostalne činije.

Posolite i promešajte. Meso isecite na porcije, namažite kravljim maslacem i zainite solju, aiberom i alevom paprikom, nakon toga poređajte na krompir.

Odozgo pospite iseenim svežim začinima. Sipajte pivo i poklopite šerpu poklopcem ili aluminijumskom folijom.

Stavite u ugrejanu rerbu da se peče u početku na 220 stepeni. Nakon oko pola sata smanjite na 180 stepeni.

Pre nego šzo bude gotovo, skinite poklopac i pecite jelo dok ne porumeni meso.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar