Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Piroške»Tradicionalan ruski doručak

Tradicionalan ruski doručak

Tradicionalan ruski doručak
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Veoma ukusan ruski doručak, koji se po tradiciji servira sa ruskim čajem"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 1/2 kofice
  • jaja - 1 komad
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • tipsko brašno - 2 i 1/2 šolje
  • nadev
  • sitan sir - ili sir
  • ulje - 1 šolja, za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

U ruskoj kuhinji tradicionalan doručak su piroške ili bline. Evo kako se pripremaju ruske piroške sa sitnim sirom.

Sipajte brašno u posudu, razbijte jaje, dodajte kiselo mleko, pomešano sa praškom za pecivo. Dodajte so i šećer i viljuškom dobro promešajte.

Uzmite od brašna dok ne dobijete gustu kašu posle na radnoj površini, posutoj brašnom, zamesite meko testo koje se malo lepi.

Oblikujte fitilj i isecite na 10 delova. Svaki deo razvijre na kocku, u sredinu stavite sitan sir i uvijte pirošku, ivice svijte ka unutra.

Pržite sa svih strana na umerenoj vatri dok ne porumeni, unutra ne treba da ostane živo.

Servirajte u šolji čaja.

Odličan doručak na ruski način, nadev može biti i sa slatkom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: