Domaći nektar od višanja

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Новак
5
6
25/07/2018
"Zaboravljena umetnost na spremanje aromatičnih domaćih sokova bez konzervanasa i veštačkih boja "
Priprema60 min.
Ukupno60 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano224
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • višnje - 10 g
  • šećer - 3 kg
  • voda - koliko da prelije višnje
* merne jedinice

Način pripreme

Možete nektar napraviti iz dva puta, ako nemate veliku posudu, da primi 10 kg višanja odjednom.

Dobro operite višnje hladnom vodom. Stavite u posudu za kuvanje. Prelijte ih vodom. Kuvajte, dok ne primetite da višnje počinju da gube boju i da se skupljaju.

To znači da je vreme da ocedite. Uzmite veliku gazu ili sitnu cediljku.

Ocedite višnje, tako što ćete ih dobro istrljati, tako da i mesnati deo prođe kroz cediljku. Počnite kuvanje nektara.

Isipajte šećer i često mešajte. Ako je potrebno, možete dodati još šećera. Treba da dobijete gustu slatku tečnost. Sirup je gotov kada počne da se lepi po kutlači.

Isipajte u flaše ili veliku teglu i okrenite poklopac nadole, da se vakumira.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti