Bonapeti.rs»Recepti»Napici»Sirup»Sirup od višanja za razblaživanje

Sirup od višanja za razblaživanje

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Šef kuhinje
11723752
Sirup od višanja za razblaživanje
Fotografije: Albena Atanasova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
"Sirup pomešajte sa vodom u odnosu 14 ili po vašem ukusu. Možete dodati led i sveže listove nane za osvežavajući bezalkoholni koktel."

Potrebni sastojci

  • višnje - 1 kg
  • šećer - 800 g
  • voda - 1 l
  • sok od limuna - 1 l
* merne jedinice

Način pripreme

Višnje dobro operite i uklonite drške. Možete ostaviti koštice, jer daju blagu aromu, ali ako želite, možete ih ukloniti.

Stavite višnje i vodu u veliku šerpu. Krčkajte na srednjoj vatri oko 15-20 minuta, dok višnje ne omekšaju i puste sok.

Procedite smesu kroz gazu ili finu cediljku, nežno pritiskajući voće da iscedite maksimalnu količinu soka.

Dobijeni sok od višanja sipajte nazad u šerpu, dodajte šećer i dobro promešajte. Kuvajte sirup na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne rastvori.

Dodajte sok od limuna za bolji ukus i stabilnost sirupa.

Vrući sirup sipajte u prethodno sterilisane flaše ili tegle, dobro zatvorite i okrenite posude naopako da se dobro zatvore.

Čuvajte sirup od višanja za razblaživanje na hladnom, tamnom mestu. Nakon otvaranja čuvati u frižideru.

Sirup pomešajte sa vodom u odnosu 1:4 ili po vašem ukusu. Možete dodati led i sveže listove nane za osvežavajući bezalkoholni koktel.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: