Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Jelo od krompira sa mesom u đuvečari

Jelo od krompira sa mesom u đuvečari

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
16642679
Jelo od krompira sa mesom u đuvečari
Fotografije: Tanya Levenova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Nećete pobrkati - prosto stavljate sve u đuvečaru i pečete dok ne bude gotovo, neka vam je ukusno"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • krompir - 5 - 6 komada, srednji
  • crni luk - 1 glavica /veća/
  • šargarepa - 1 komad
  • zelene paprike - 1 komad
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber - 1 kašičica
  • so
  • čubar - 1 kašičica
  • mirođija
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće batake isečemo na dva dela svaki.

Operemo meso, namažemo ga alevom paprikom, solju i sa malo bibera.

Uključujemo rernu na 180 stepeni i ostavljamo meso da se peče oko 20 minuta.

U tiganju na kratko dinstamo isečen luk, šargarepu i papriku.

Dodajemo biber, alevu papriku i čubar.

Posolimo sa oko 1 supenom kašikom soli /ravnom/. Dodajemo krupnije isečen krompir i njega pržimo kratko.

Sipamo oko 400 ml vode i kad ona provri prebacujemo povrće u meso u đuvečari.

Lepo promešamo jelo, vraćamo ga u rernu i ostavljamo /kad provri/ na tihoj vatri da se kuva oko 40 minuta.

Kad jelo bude gotovo posipamo ga peršunom i mirođijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: