Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Zapečena Jela»Zapečeno jelo od krompira sa kobasicom

Zapečeno jelo od krompira sa kobasicom

Hristiliana DimitrovaHristiliana Dimitrova
Šef kuhinje
1723697254
Zapečeno jelo od krompira sa kobasicom
Fotografije: Hristiliana Dimitrova
1 / 3
23/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"E čim je sa kobasicom, znači da ćemo ga obavezno servirati sa vincem i nek vam je slatko"

Potrebni sastojci

  • krompir - 800 - 900 g
  • kobasica - 4 parčeta
  • jaja - 4 komada
  • začin od povrća - 1 kašika
  • piskavica - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • kačkavalj - 350 g
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se kuva u posoljenoj vodi. Nakon toga se oljušti i izgnječi u ujednačeni pire.

Nakon što se izgnječi krompir dodaju se jaja, začin od povrća, origano, piskavica, majčina dušica i biber. Dobro se promeša.

Krompir pire se sipa u posudu za pečenje i kašikom se pritiska i zagladi odozgo.

Kobasica se oljušti i iseče na dve polovine. Na svakoj polovini kobasice se prave blagi razrezi. Rasečena kobasica se ređa preko krompir pirea.

Posuda se stavlja u rernu da se peče oko 15-20 minuta.

Za to vreme se narenda kačkavalj. Preko kobasice se pospe narendan kačkavalj i vraća se u rernu da se istopi kačkavalj.

Zapečeno jelo od krompira s kobasicom servira se toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: