Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Gnezda»Gnezda od krompira sa mlevenim mesom u đuvečari

Gnezda od krompira sa mlevenim mesom u đuvečari

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7912485k
Gnezda od krompira sa mlevenim mesom u đuvečari
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Vadite đuvečare, jer imamo sjajan recept za gnezda od krompira sa mlevenim mesom"

Potrebni sastojci

  • krompir - 6 komada
  • mleveno meso - 300 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • beli luk - 1 struk, mladi
  • paradajz - 200 g, iz konzerve
  • kačkavalj - 100 g
  • jaje - 1 komad
  • maslac - 50 g
  • sveže mleko - 50 ml
  • ulje - 3 kašike
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • bosiljak
  • origano
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte krompir u posoljenoj vodi 20 minuta dok ne bude gotov.

Za to vreme pripremite nadev za najukusnija gnezda.

Isecite na sitno glavicu crnog luka, a šargarepu narendajte na krupno rende.

Zagrejte ulje i zapržite prvo luk i šargarepe nekoliko minuta.

Nakon toga dodajte mleveno meso i takođe zapržite.

Dodajte paradajz, beli luk, isečen na sitno i sve začine.

Ostavite na ringli još 3-4 minuta.

Skuvan krompir izgnječite u pire i dodajte u njega maslac, malo svežeg mleka i na krupno narendan kačkavalj. Promešajte.

Dodajte takođe jedno jaje, kao i so i biber po ukusu.

Namažite maslacem četiri đuvečare i rasporedite krompir pire u njih, tako što oblikujete gnezda.

Napunite ih nadevom i stavite da se peku u hladnoj rerni koju uključite na 200 stepeni.

Pecite krompir gnezda sa mlevenim mesom u đuvečari 30 minuta, nakon toga pospite sa malo narendanog kačkavalja i vratite u rernu na još 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: