Način pripreme
Skuvajte krompir u posoljenoj vodi 20 minuta dok ne bude gotov.
Za to vreme pripremite nadev za najukusnija gnezda.
Isecite na sitno glavicu crnog luka, a šargarepu narendajte na krupno rende.
Zagrejte ulje i zapržite prvo luk i šargarepe nekoliko minuta.
Nakon toga dodajte mleveno meso i takođe zapržite.
Dodajte paradajz, beli luk, isečen na sitno i sve začine.
Ostavite na ringli još 3-4 minuta.
Skuvan krompir izgnječite u pire i dodajte u njega maslac, malo svežeg mleka i na krupno narendan kačkavalj. Promešajte.
Dodajte takođe jedno jaje, kao i so i biber po ukusu.
Namažite maslacem četiri đuvečare i rasporedite krompir pire u njih, tako što oblikujete gnezda.
Napunite ih nadevom i stavite da se peku u hladnoj rerni koju uključite na 200 stepeni.
Pecite krompir gnezda sa mlevenim mesom u đuvečari 30 minuta, nakon toga pospite sa malo narendanog kačkavalja i vratite u rernu na još 10 minuta.